Μενού Ροή
Επίδομα θέρμανσης: Πάνω από 600.000 αιτήσεις σε 9 ημέρες

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται από τους πολίτες η υποβολή αιτήσεων στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myΘΕΡΜΑΝΣΗ» για το επίδομα θέρμανσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι χθες το βράδυ οι αιτήσεις ξεπερνούσαν τις 600.000, με την πλατφόρμα να παραμένει ανοιχτή έως τις 9 Δεκεμβρίου και τους δικαιούχους να εκτιμώνται σε 1,3 εκατ.

Η πορεία των τιμών

Eίναι χαρακτηριστικό ότι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ακολουθεί μια αργή αλλά σταθερά πτωτική πορεία. Σε συνδυασμό μάλιστα με το γεγονός ότι το ευρώ ενισχύεται έναντι του δολαρίου βοηθά σημαντικά στην περαιτέρω υποχώρηση της τιμής τις επόμενες ημέρες. Εκτός από την υποχώρηση των διεθνών τιμών, σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η κρατική επιδότηση και η έκπτωση 7 λεπτών το λίτρο (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) που παρέχεται από τα διυλιστήρια στις εταιρίες εμπορίας η οποία θα συνεχιστεί έως τις 30 Νοεμβρίου. Η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κινείται πανελλαδικά κάτω από τα 1,30 ευρώ το λίτρο με προοπτική να υποχωρήσει ακόμα περισσότερο το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Όσον αφορά την καταβολή του επιδόματος στους δικαιούχους που θα υποβάλλουν αίτηση έως τις 9 Δεκεμβρίου, με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, έως τις 21 Δεκεμβρίου οι παλαιοί δικαιούχοι  θα λάβουν ως προκαταβολή ποσό ίσο με το ποσό που έλαβαν πέρυσι. Την ίδια ημερομηνία, οι νέοι δικαιούχοι που θα υποβάλουν αίτηση θα δουν τα χρήματα που δικαιούνται στους τραπεζικούς τους λογαριασμού για αγορές που θα τιμολογηθούν έως το τέλος Νοεμβρίου, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν καταχωρηθεί τα απαιτούμενα στοιχεία έως τις 9 Δεκεμβρίου.

Πηγη: naftemporiki.gr

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας