Μενού Ροή
Επιπλέον στήριξη στους ευάλωτους πολίτες από την Ουτρέχτη για τους λογαριασμούς ενέργειας

Ο Δήμος της Ολλανδικής πόλης θα διαθέσει 7 εκατ. ευρώ για να βοηθήσει τους πολίτες που δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς ενέργειας αυτό το φθινόπωρο.

Οι πολίτες της Ουτρέχτης που λαμβάνουν επί χρόνια κοινωνική βοήθεια θα λάβουν ένα επιπλέον μηνιαίο επίδομα για την κάλυψη των λογαριασμών αυτών. Επίσης, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί ο υψηλός πληθωρισμός, το εισοδηματικό όριο για το ενεργειακό επίδομα θα αυξηθεί, πράγμα που σημαίνει ότι το επίδομα των 1.300 ευρώ της πόλης θα είναι διαθέσιμο σε περισσότερα νοικοκυριά. Το σχέδιο αυτό θα τεθεί σε ισχύ το Σάββατο και οι κάτοχοι ελάχιστου εισοδήματος, οι φοιτητές και τα μεσαία εισοδήματα είναι οι κύριοι στόχοι αυτής της νέας χρηματοδότησης.

Στις 20 Σεπτεμβρίου, η EURACTIV ανέφερε ότι η ολλανδική κυβέρνηση και οι ενεργειακές εταιρείες εργάζονται πάνω σε ένα σχέδιο για τη μείωση των λογαριασμών ενέργειας. Ένα από τα βασικά στοιχεία αυτού του σχεδίου είναι ότι η κυβέρνηση θα καλύπτει μέρος των λογαριασμών ενέργειας των νοικοκυριών από την 1η Ιανουαρίου 2023.

Η συν-δήμαρχος (δημοτική σύμβουλος) της Ουτρέχτης Linda Voortman, πιστεύει ότι αυτό το χρονοδιάγραμμα είναι πολύ μακρινό και ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα τώρα. «Αυτό έρχεται πολύ αργά για πολλούς ανθρώπους», δήλωσε η Voortman στα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης RTV Utrecht. «Θέλουμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους τώρα. Αυτή τη στιγμή πολλοί άνθρωποι χτυπούν ήδη την πόρτα του δήμου και των οργανώσεων της πόλης», πρόσθεσε.

Επιπλέον, την περασμένη εβδομάδα, οι ενεργειακές εταιρείες Eneco, Greenchoice και Vattenfall ανακοίνωσαν ότι όλες θα εφαρμόσουν αλλαγές στις τιμές από την 1η Οκτωβρίου, αγνοώντας τον υπουργό Ενέργειας Rob Jetten, ο οποίος δήλωσε ότι το χρονικό αυτό πλαίσιο είναι πολύ σύντομο και ότι οι εταιρείες πρέπει να τηρήσουν μια περίοδο αναμονής 30 ημερών προτού τεθούν σε ισχύ οι όποιες ανακοινώσεις.

Πηγή: euractiv.gr

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας