Μενού Ροή
Φωτό: Waldemar Brandt-Unsplash
Eren: Νέα αιολικά στη Σκύρο

Νέα έργα αιολικής ενέργειας ισχύος 300 MW σκοπεύει να αναπτύξει η Eren Hellas στη Σκύρο. Πρόκειται για έργα που είχε αδειοδοτήσει το 2010 η «Αιολική Νοτίου Σκύρου Α.Ε.», -θυγατρική της «ΕΝ.ΤΕ.ΚΑ.»-, η οποία από τις αρχές της χρονιάς πέρασε στον έλεγχο της Eren.

Το αρχικό project προέβλεπε την ανάπτυξη αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 331,8MW, ενώ με βάση τις αιτήσεις τροποποίησης των αδειών παραγωγής που υπεβλήθησαν στη ΡΑΕ τον περασμένο Οκτώβριο, για τη συνένωση και μεταβολή σχεδιασμού, εκδόθηκαν από την Αρχή νέες βεβαιώσεις παραγωγού ειδικών έργων. Το νέο project, το οποίο προωθείται μέσω των εταιρειών «10 Αιολικό Πάρκο Σκύρου Ε.Π.Ε.» και «90 Αιολικό Πάρκο Σκύρου Ε.Π.Ε.» (με μέτοχο κατά 99% την «Αιολική Νοτίου Σκύρου) θα είναι συνολικής ισχύος 299,6 MW, με το σύνολο των ανεμογεννητριών του συγκροτήματος των αιολικών σταθμών να μειώνεται από 64 σε 58.

Για το έργο αυτό εκδόθηκαν 6 βεβαιώσεις παραγωγού και ειδικότερα δύο των 67,2 MW και από μία των 75,6 MW, 39,2 MW, 28 MW και 22,4 MW, που αφορούν την ανάπτυξη αιολικών πάρκων σε διάφορες περιοχές της Σκύρου. Το project των 300 MW προβλέπεται ότι θα χρηματοδοτηθεί σε ποσοστό 75% μέσω τραπεζών και κατά 25% από την Total Eren S.A.

Στο πλαίσιο των κινήσεων που εξελίσσονται για την υλοποίηση του έργου, στις 16 Απριλίου υπογράφτηκε συμφωνία μεταξύ της «Αιολική Νότιας Σκύρου» αφενός και των Total Eren S.A. και ΕΝ.ΤΕ.ΚΑ αφετέρου ως εργολάβων.

Παράλληλα, με απόφαση της Γ.Σ. των μετόχων της εταιρείας στις 30 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 144.000 ευρώ, ενώ τον Σεπτέμβριο δρομολογήθηκε η έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 1,1 εκατ. ευρώ, το οποίο καλύφθηκε από την Total Eren SA.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας