Μενού Ροή
Ανησυχία στην Πορτογαλία για τις εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Νιγηρία

Ο υπουργός Περιβάλλοντος της Πορτογαλίας δήλωσε ότι η κυβέρνηση «θέλει να πιστεύει» ότι η Νιγηρία, ο κύριος προμηθευτής φυσικού αερίου, θα εκπληρώσει τις συμβάσεις προμήθειας, αλλά αναγνώρισε ότι ο κίνδυνος μη συμμόρφωσης θα μπορούσε να οδηγήσει σε αλλαγές των τιμών στην Πορτογαλία.

«Κάναμε μια επίσκεψη και θέλουμε να πιστεύουμε τους προμηθευτές μας», δήλωσε ο Ντουάρτε Κορντέιρο σε συνέδριο που διοργάνωσε το CNN στη Λισαβόνα, αναφερόμενος σε μια επίσκεψη της πορτογαλικής κυβέρνησης στη Νιγηρία, τον κύριο εθνικό προμηθευτή φυσικού αερίου, κατά την οποία, σύμφωνα με τον υπουργό, η κυβέρνηση της Νιγηρίας δήλωσε ότι οι συμβάσεις θα εκπληρωθούν.

«Υπάρχει όμως ο κίνδυνος να μην τηρηθούν», δήλωσε ο Ντουάρτε Κορντέιρο, προσθέτοντας ότι αν ο κίνδυνος υλοποιηθεί, θα μπορούσε να υπάρξει «ακριβότερο φυσικό αέριο» ή «αλλαγές στις τιμές στην εθνική αγορά».

Ο Κορντέιρο σημείωσε, ωστόσο, ότι η χώρα διαθέτει περισσότερους προμηθευτές φυσικού αερίου, τους οποίους έχει επιδιώξει να διαφοροποιήσει.

Υπό αυτή την έννοια, για την κυβέρνηση, είπε, «ήταν πολύ σημαντικό ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενήργησε», για παράδειγμα, με πλατφόρμες κοινών αγορών.

Μιλώντας στο ίδιο συνέδριο, ο διευθύνων σύμβουλος της Galp, Άντι Μπράουν, σημείωσε ότι η ενεργειακή εταιρεία έχασε 135 εκατ. ευρώ από τις εισαγωγές φυσικού αερίου στην Ιβηρική Χερσόνησο, κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, λόγω των διακοπών του εφοδιασμού από τη Νιγηρία.

Επιπλέον, ο επικεφαλής της εταιρείας προειδοποίησε ότι οι τιμές του φυσικού αερίου ενδέχεται να αυξηθούν λόγω της αναθεώρησης των συμβάσεων με τους προμηθευτές της Νιγηρίας.

Πηγή: euractiv.gr

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας