Μενού Ροή
Μπακούρας (ΕΔΑ ΘΕΣΣ): Στόχος 1 εκατ. μετρητές μέχρι το 2030

Πάνω από 10 χιλιάδες οικογένειες υπέγραψαν σύμβαση για να συνδεθούν στο δίκτυο της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στο πρώτο εξάμηνο του 2022, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, Λεωνίδας Μπακούρας, μιλώντας νωρίτερα στο συνέδριο του Economist.

Ένα ακόμη στοιχείο που επιβεβαιώνει πως, παρά το αρνητικό κλίμα και την σχετική «δαιμονοποίηση» του φυσικού αερίου λόγω των ευρύτερων εξελίξεων στην Ευρώπη και διεθνώς, είναι το γεγονός πως 11 μεγάλες βιομηχανίες, 11 μεγάλες επενδύσεις υπέγραψαν σύμβαση για να περάσουν στη χρήση του φυσικού αερίου.

Αιτιολογώντας την απόφασή τους να στραφούν στο φυσικό αέριο μεσούσης ενεργειακής κρίσης και με τις τιμές του καυσίμου στα ύψη, οι βιομηχανίες, όπως ανέφερε ο κ. Μπακούρας, μελέτησαν και κατέληξαν ότι εντός διετίας θα υπάρξει σημαντική αποκλιμάκωση των τιμών, πράγμα που θα συμπέσει με την έναρξη της παραγωγικής τους διαδικασίας όπως την έχουν προγραμματίσει.

Επιπρόσθετα, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ αναφέρθηκε εκτενώς στην αξιοποίηση και χρήση των ανανεώσιμων αερίων, υπογραμμίζοντας πως το μέλλον του βιομεθανίου και της διανομής βιομεθανίου περνάει μέσα από τα δίκτυα διανομής. Προς τούτο, η εταιρεία σχεδιάζει νέες υποδομές ή εξετάζει τροποποιήσεις στις υφιστάμενες ώστε να καταστούν κατάλληλες για την υποδοχή ανανεώσιμων αερίων, δηλαδή αρχικά βιομεθανίου και στη συνέχεια υδρογόνου.

Επισήμανε ακόμη πως χρειάζεται να διασφαλιστεί η κατανάλωση των οικιακών καταναλωτών φυσικού αερίου που αντιπροσωπεύουν μόλις το 30% της εθνικής κατανάλωσης έναντι 70% του τομέα ηλεκτροπαραγωγής, σε περίπτωση που υπάρξει διακοπή στις ροές ρωσικού φυσικού αερίου ενόψει του χειμώνα.

Τέλος, πρόθεση της ΕΔΑ ΘΕΣΣ όπως και των υπόλοιπων ΕΔΑ είναι να προχωρήσει περαιτέρω η διείσδυση του φυσικού αερίου στη χώρα καθώς αυτή την στιγμή μόλις το 30% των πόλεων διαθέτει πρόσβαση στο φυσικό αέριο. Στόχος μέσω της ανάπτυξης των δικτύων στην επικράτεια είναι η αύξηση μετρητών από 500 χιλιάδες σήμερα στο ένα εκατομμύριο μετρητές μέχρι το 2030.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας