Μενού Ροή
DNV: Οκτώ πλοία με κινητήρα LNG παραγγέλθηκαν τον Μάρτιο

Οι ναυπηγήσεις πλοίων με κινητήρα καύσης υγροποιημένου φυσικού αερίου αυξάνουν και με διακυμάνσεις όσον αφορά τον αριθμό.

Ο νορβηγικός νηογνώμονας DNV πρόσθεσε οκτώ πλοία διπλού καυσίμου LNG στην πλατφόρμα Alternative Fuels Insight τον περασμένο μήνα. Τον Ιανουάριο, ο DNV δεν ανέφερε καμία παραγγελία για πλοία με καύσιμο LNG, ενώ τον Φεβρουάριο παραγγέλθηκαν 10 πλοία διπλού καυσίμου LNG και 22 πλοία με μεθανόλη.

Το πρώτο τρίμηνο του 2023 οι παραγγελίες νεότευκτων πλοίων με κινητήρα LNG ήταν πιο λίγες μετά από ένα ρεκόρ του 2022 όταν είχαν δοθεί 222 παραγγελίες.

Τον Ιανουάριο, ο DNV δεν ανέφερε καμία παραγγελία για πλοία με καύσιμο LNG, ενώ τον Φεβρουάριο παραγγέλθηκαν 10 πλοία διπλού καυσίμου LNG και 22 πλοία με μεθανόλη.

«Ένας ελαφρώς πιο αργός μήνας ο Μάρτιος, καθώς προσθέσαμε 10 πλοία με πρόωση εναλλακτικών καυσίμων στη βάση δεδομένων AFI, οκτώ από τα οποία είναι με καύσιμο LNG», δήλωσε στην πλατφόρμα LNG Prime ο Μάρτιν Γουόλντ σύμβουλος στον DNV.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η πλατφόρμα LNG Prime σήμερα είναι 379 τα πλοία που κινούνται με υγροποιημένο φυσικό αέριο είναι στο νερό ενώ οι πλοιοκτήτες έδωσαν παραγγελίες για 515 πλοία με καύσιμο LNG.

Τα δεξαμενόπλοια αργού πετρελαίου με καύσιμο ΥΦΑ προηγούνται με 54 σε λειτουργία, ακολουθούμενα από 46 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, 44 δεξαμενόπλοια πετρελαίου/χημικών και 43 επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία.

Όσον αφορά τα πλοία υπό παραγγελία, τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με κινητήρα LNG αντιπροσωπεύουν μεγάλο μέρος των παραγγελιών με 188 μονάδες. Οι πλοιοκτήτες παρήγγειλαν επίσης 121 πλοία μεταφοράς αυτοκινήτων, 44 πετρελαιοφόρα και χημικά δεξαμενόπλοια και 42 πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου.

Τα στατιστικά αυτά στοιχεία δεν περιλαμβάνουν μικρότερα πλοία εσωτερικής ναυσιπλοΐας ή πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου διπλού καυσίμου.

Εκτός από τα πλοία που κινούνται με LNG, υπάρχουν 44 πλοία για αποθήκευση LNG σε λειτουργία και 20 υπό παραγγελία, σύμφωνα με την πλατφόρμα.

Εκτός από τα 894 επιβεβαιωμένα πλοία που κινούνται με LNG, ο στόλος που κινείται με εναλλακτικά καύσιμα περιλαμβάνει επίσης 176 πλοία που κινούνται με υγραέριο, 106 πλοία που κινούνται με μεθανόλη και 27 πλοία που κινούνται με υδρογόνο, σύμφωνα με την πλατφόρμα Alternative Fuels Insight.

newmoney.gr

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας