Μενού Ροή
Εκφόρτωση στην Αλεξανδρούπολη σωλήνων για το offshore τμήμα του αγωγού για το FSRU

Σε εξέλιξη βρίσκεται σήμερα το πρωί η εκφόρτωση στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης των ειδικών σωλήνων για το offshore τμήμα του αγωγού του FSRU της Gastrade,  όπως ενημερώνει o πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

"Αυτές τις ημέρες πραγματοποιείται στον λιμένα η εκφόρτωση & προσωρινή αποθήκευση ειδικών* σωλήνων (Πρόκειται για σωλήνες χάλυβα με αντιδιαβρωτική επένδυση, καθώς και με επένδυση τσιμέντου εξωτερικά) για το 28km offshore τμήμα του αγωγού του πλωτού τερματικού LNG #FSRU της gastrade s.a. Με την ολοκλήρωση του έργου το φυσικό αέριο θα προωθείται διαμέσου του IGB σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Μολδαβία & Ουκρανία."

 

<blockquote class="twitter-tweet"><p dir="ltr" lang="el">Αυτές τις ημέρες πραγματοποιείται στον λιμένα η εκφόρτωση &amp; προσωρινή αποθήκευση ειδικών* σωλήνων για το 28km offshore τμήμα του αγωγού του πλωτού τερματικού LNG <a href="https://twitter.com/hashtag/FSRU?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#FSRU</a>. Με την ολοκλήρωση το φυσικό αέριο θα προωθείται διαμέσου του IGB σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Μολδαβία &amp; Ουκρανία. <a href="https://t.co/TLGisiD8eW">pic.twitter.com/TLGisiD8eW</a></p> <p>— Konstantinos Chatzimichail (@chatzimichail_k) <a href="https://twitter.com/chatzimichail_k/status/1661599848716460033?ref_src=twsrc%5Etfw">May 25, 2023</a></p></blockquote>

 

 

Το FSRU

Η ολοκλήρωση του FSRU που θα βρίσκεται 17,6 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του λιμένα Αλεξανδρούπολης θα ενισχύσει αισθητά την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, θωρακίζοντας την επάρκεια εφοδιασμού με φυσικό αέριο και καθιερώνοντας την πόλη ως σημαντικό ενεργειακό κόμβο στα Βαλκάνια. Ο σταθμός LNG θα έχει δυνατότητα αποθήκευσης 170.000 κυβικών μέτρων και δυνατότητα παροχής φυσικού αερίου που θα ξεπερνά τα 5,5 δισ. κυβικά μέτρα ετησίως.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας