Μενού Ροή
Φυσικό αέριο: "Άλμα" άνω του 20%

"Άλμα" άνω του 20% καταγράφει η τιμή του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου την Παρασκευή, καθώς οι traders επανεκτιμούν τους κινδύνους από το μέτωπο της προσφοράς εν μέσω ενδείξεων ισχυρού ανταγωνισμού μεταξύ των χωρών για το καύσιμο και ενώ η Ευρώπη πλήττεται από καύσωνα.

Για την εβδομάδα, το συμβόλαιο αναφοράς αναμένεται να κλείσει κατά 38% υψηλότερα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον περασμένο Αύγουστο, όταν η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη βρισκόταν κοντά στην κορύφωσή της.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, αυτή είναι η πρώτη εβδομαδιαία άνοδος από τον Μάρτιο.

Η άνοδος της Παρασκευής είναι το τελευταίο περιστατικό ακραίας μεταβλητότητας αυτή την εβδομάδα, αφότου το συμβόλαιο φάνηκε να σταθεροποιείται γύρω στα 23 ευρώ. Ενώ τα υψηλά αποθέματα και η υποτονική βιομηχανική ζήτηση έχουν μειώσει τις τιμές τους τελευταίους μήνες, οι traders φοβούνται την πιθανότητα σύσφιξης των προμηθειών.

Εν τω μεταξύ, στη Νορβηγία, υπήρξε διακοπή παραγωγής σε σταθμούς LNG. Επιπλέον, υπάρχουν ανησυχίες ότι οι ισχυρές εισροές LNG - που βοήθησαν την ήπειρο να ανακάμψει από την κρίση - θα μπορούσαν να μειωθούν τους επόμενους μήνες μετά από εβδομάδες πτωτικής τάσης των τιμών, σύμφωνα με τον Τζέιμς Γουάντελ, επικεφαλής για το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο και το παγκόσμιου LNG στη συμβουλευτική Energy Aspects.

"Οι ανησυχίες σχετικά με το LNG έχουν προκαλέσει αρκετή άνοδο των τιμών", σύμφωνα με τον Waddell.

«Αυτό έδωσε μια επιπλέον ώθηση στο TTF», είπε, αναφερόμενος στο συμβόλαιο αναφοράς του φυσικού αερίου που διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Ολλανδίας.

Αυτές οι ανησυχίες συμπίπτουν με την άνοδο της θερμοκρασίας στις χώρες της Ευρώπης καθώς αρχίζουμε να μπαίνουμε για τα καλά στο καλοκαίρι, γεγονός που μπορεί να αυξήσει τη χρήση κλιματιστικών στην Ευρώπη και την Ασία και να εντείνει τον ανταγωνισμό για το LNG.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας