Μενού Ροή
Γ. Οικονόμου: Δεν μας ικανοποιεί η πρόταση για πλαφόν, ύψους 275 ευρώ, θα επιμείνουμε στην κατεύθυνση της εφαρμογής της πρότασής μας

«Η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις τράπεζες και τους servicers με διπλό σκοπό: πρώτον, να αξιοποιηθούν στον απόλυτο βαθμό οι δυνατότητες, που ήδη προβλέπονται στη νομοθεσία για όσους έχουν κόκκινα δάνεια και δεύτερον να αναληφθούν νέες πρωτοβουλίες από τις τράπεζες και τους servicers, προκειμένου να μην επαληθευθεί η απειλή μιας νέας γενιάς κόκκινων δανείων, ό,τι καλύτερο μπορεί να γίνει θα γίνει» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στο σκέλος των ερωτήσεων της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Ο κ. Οικονόμου επανέλαβε, δε πως είναι πολύ δυσάρεστο να χάνει κάποιος το σπίτι του κατ’ αυτόν τον τρόπο και κατηγόρησε όλους όσοι υποδύονται τους αλληλέγγυους, ενώ είναι οι ίδιοι που έχουν νομοθετήσει τη δυνατότητα να αγοράζονται κόκκινα δάνεια από συγκεκριμένες εταιρείες.

Σε ό,τι αφορά στην εν εξελίξει Σύνοδο των Υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κ. Οικονόμου επεσήμανε ότι «προφανώς και είναι αυτονόητο πως δεν μας ικανοποιεί η πρόταση για πλαφόν, ύψους 275 ευρώ, εμείς θα επιμείνουμε στην κατεύθυνση της εφαρμογής της πρότασης μας. Εξακολουθούμε να θεωρούμε απολύτως απαραίτητο και αναγκαίο να μην σπαταληθεί άλλος χρόνος». Ο κ. Οικονόμου επανέλαβε, δε, για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η κρίση η κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να στηρίζει την ελληνική κοινωνία.

Σε ερώτηση για το ποια θα είναι η ελληνική αντίδραση σε περίπτωση που το τουρκικό γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίτ Χαν κατευθυνθεί σε περιοχή της ελληνικής ΑΟΖ, τόνισε ότι η ελληνική αντίδραση θα είναι σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο, αλλά και πλήρως ευθυγραμμισμένη με την θέση ότι η χώρα μας δεν θα ανεχθεί καμία παραβίαση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας