Μενού Ροή
Nord Stream 2 / Nikolai Ryutin
Γιατί καθυστερεί ο Nord Stream 2-Τι δήλωσε Γερμανός βουλευτής

Ο Γερμανός βουλευτής Michael Roth, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Bundestag,  δήλωσε την Τετάρτη (12/01) πως οι ΗΠΑ αντιμάχονται τον ρωσικό αγωγό του Nord Stream 2, επειδή έχουν τα δικά τους σχέδια για την ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου.

Η αντίθεση στην έναρξη του αγωγού Nord Stream 2 οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα οικονομικά συμφέροντα άλλων χωρών, όπως δήλωσε την Τετάρτη (12/01) ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής της Bundestag και σοσιαλδημοκράτης πολιτικός Michael Roth. Συγκεκριμένα, σε σχετική συνέντευξη στη «Handelsblatt», ο Michael Roth είπε ότι οι ΗΠΑ, ειδικότερα, αντιμάχονται το ρωσικό έργο, έχοντας τα δικά τους σχέδια για την ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου. Ο Nord Stream ήταν πάντα ένα πολιτικό έργο», δήλωσε.

Αναλυτικά, ο ίδιος ανέφερε: «Σήμερα, μεγάλο μέρος της κριτικής του αγωγού είναι ιδιοτελές. Εξάλλου, οι ΗΠΑ θέλουν να πουλήσουν το ακριβό υγροποιημένο φυσικό τους αέριο στην Ευρώπη».

Ο βουλευτής της Bundestag σημείωσε ότι το θέμα του αγωγού φυσικού αερίου προκαλεί διαμάχες «ακόμα και μεταξύ των εταίρων μας», επισημαίνοντας: «Αυτό πρέπει να το λάβουμε υπόψη και να διασφαλίσουμε ότι ο αγωγός θα περιλαμβάνεται πάντα στην πανευρωπαϊκή ενεργειακή στρατηγική».

Ταυτόχρονα, ο Michael Roth κάλεσε τη Ρωσία να εγγυηθεί τη συνέχιση της διαμετακόμισης φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας μετά το 2024.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας