Μενού Ροή
H πολιτεία της Νέας Υόρκης απαγορεύει το φυσικό αέριο και άλλα ορυκτά καύσιμα στις νέες κατασκευές

Η Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Kathy Hochul θα εκδώσει σύντομα έναν προϋπολογισμό που πιθανότατα θα περιλαμβάνει ένα σχέδιο για να γίνει η Νέα Υόρκη η πρώτη πολιτεία που θα απαγορεύσει το φυσικό αέριο και άλλα ορυκτά καύσιμα σε νέες κατασκευές, σύμφωνα με το Food & Water Watch και άλλες περιβαλλοντικές ομάδες.

Αξιωματούχοι στο γραφείο του κυβερνήτη δήλωσαν ότι ο Χότσουλ συνεργάζεται με το νομοθετικό σώμα για την οριστικοποίηση του προϋπολογισμού, αλλά δεν μπορούσαν να πουν πότε θα καταλήξουν σε συμφωνία.

Στην ομιλία της για το State of the State τον Ιανουάριο, η Hochul δεσμεύτηκε να «μηδενίσει τις επιτόπιες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου για νέες κατασκευές το αργότερο το 2027».

Μια απόφαση της πολιτείας θα ακολουθήσει παρόμοιες απαγορεύσεις φυσικού αερίου στη Νέα Υόρκη τον Δεκέμβριο και σε δεκάδες μικρότερες πόλεις των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια, καθώς επιδιώκουν να στραφούν από τα ορυκτά καύσιμα σε καθαρότερες μορφές ενέργειας. Διαβάστε περισσότερα

Βραχυπρόθεσμα, οι νέοι νόμοι θα κάνουν ελάχιστα για να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα της Νέας Υόρκης, καθώς πολλά παλαιότερα κτίρια δεν θα επηρεαστούν και οι νέες κατασκευές θα χρησιμοποιούν ούτως ή άλλως ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από την καύση ορυκτών καυσίμων.

Μακροπρόθεσμα, ωστόσο, οι εκπομπές άνθρακα θα πρέπει να μειωθούν επειδή ο νόμος για το κλίμα του 2019 απαιτεί όλη η παραγωγή ενέργειας να προέρχεται από καθαρές πηγές έως το 2040, συμπεριλαμβανομένου του 70% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2030.

Η βιομηχανία φυσικού αερίου έχει προειδοποιήσει ότι η εγκατάλειψη του φυσικού αερίου θα αυξήσει το κόστος των καταναλωτών, επειδή η ηλεκτρική θερμότητα είναι πολύ πιο ακριβή. Διαβάστε περισσότερα

Με την ανάκαμψη της οικονομίας από την πανδημία COVID-19, η χρήση φυσικού αερίου της Νέας Υόρκης αυξήθηκε σε περίπου 3,44 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια την ημέρα (bcfd) το 2021 από περίπου 3,39 bcfd το 2020 όταν τα lockdown μείωσαν τη ζήτηση. Αυτό συγκρίνεται με το υψηλό ρεκόρ των 3,63 bcfd το 2018, σύμφωνα με ομοσπονδιακά στοιχεία ενέργειας που χρονολογούνται από το 1997.

Η χρήση φυσικού αερίου από τους οικιακούς και εμπορικούς καταναλωτές της Νέας Υόρκης μειώθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά το 2021 σε περίπου 1,97 bcfd, το χαμηλότερο από το 2016, ενώ η κατανάλωση αυξήθηκε για βιομηχανικούς πελάτες σε 0,24 bcfd και γεννήτριες ηλεκτρικής ενέργειας σε 1,23 bcfd.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας