Μενού Ροή
Η Gazprom πλήρωσε λιγότερα στην Ουκρανία για τη μεταφορά φυσικού αερίου μετά τον περιορισμό των ροών από το Κίεβο

Η Gazprom πλήρωσε λιγότερο για τη μεταφορά φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας προς την Ευρώπη τον Ιούνιο, δήλωσε την Τετάρτη στο Reuters ο επικεφαλής της ουκρανικής ενεργειακής εταιρείας Naftogaz, αφού το Κίεβο ανέστειλε τις ρωσικές ροές μέσω του σημείου διαμετακόμισης Sokhranovka.

"Όχι σε πλήρεις ποσότητες", δήλωσε ο Yury Vitrenko όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις πληρωμές για τη μεταφορά φυσικού αερίου. Ο ίδιος αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.

Η Gazprom από τη μεριά της δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Η Ρωσία συνέχισε να εξάγει φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας παρά τον πόλεμο που επικρατεί στην περιοχή, ο οποίος ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, η Ουκρανία ανέστειλε τις ρωσικές ροές μέσω του σημείου Sokhranovka, το οποίο συνήθως αντιπροσωπεύει σχεδόν το ένα τρίτο του φυσικού αερίου που διοχετεύει η Ρωσία στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας.

Το Κίεβο ανέφερε ότι σταμάτησε τις ροές αυτές επειδή οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν να εκτρέπουν τις ροές σε δύο υποστηριζόμενες από τη Ρωσία αυτονομιστικές περιοχές στην ανατολική Ουκρανία.

Η Gazprom προέβη σε πληρωμή η οποία δεν περιλαμβάνει τις ροές μέσω του σημείου Sokhranovka, δήλωσε στο Reuters ουκρανική πηγή.

Η Ουκρανία διοχέτευσε 41,6 δισ. κυβικά μέτρα ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη το 2021, από 40 δισ. κυβικά μέτρα που είχε αρχικά δεσμευτεί η Gazprom, αν και η ποσότητα αυτή ήταν μειωμένη κατά 25% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας