Μενού Ροή
Η Μόσχα είναι έτοιμη να αυξήσει τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Ιταλία αν χρειαστεί

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενημέρωσε την Ιταλία ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να αυξήσει τις προμήθειες φυσικού αερίου στη χώρα αν αυτό κριθεί αναγκαίο, όπως είπε σήμερα ο Ρώσος πρέσβης στην Ιταλία, Σεργκέι Ραζόφ.

Επίσης ο Πούτιν προσκάλεσε στη Μόσχα τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι, σημείωσε ο Ραζόφ προσθέτοντας ότι η Ρωσία εκτιμά την "μετριοπαθή στάση" της Ιταλίας, όπως την χαρακτήρισε, σε σχέση με την ουκρανική κρίση.

Μιλώντας στη διάρκεια επίσκεψής του στη Μόσχα ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο απάντησε ότι η Ιταλία δέχεται την πρόσκληση.

"Θα συντονίσουμε τις ημερομηνίες για μια συνάντηση το συντομότερο δυνατόν", είπε ο Ντι Μάιο στους δημοσιογράφους.

Ο πρέσβης Ραζόφ έκανε τις δηλώσεις αυτές από το Μιλάνο, όπου βρέθηκε σε ένα ρωσο-ιταλικό επιχειρηματικό φόρουμ.

"Σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο η Ρωσία σέβεται τις συμβατικές της υποχρεώσεις και είναι έτοιμη να παράσχει επιπλέον ποσότητες αν χρειαστούν", είπε ο πρέσβης.

Η Ιταλία προμηθεύεται περίπου το 40% του φυσικού της αερίου από τη Ρωσία. Η υπό κρατικό έλεγχο ιταλική πολυεθνική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Eni έχει μακροπρόθεσμα συμβόλαια φυσικού αερίου με τη Ρωσία και συμφωνίες με την ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Rosneft που έχουν παγώσει.

Η ανησυχία έχει αυξηθεί για την πιθανή αναστάτωση που μπορεί να προκληθεί στις προμήθειες από τη Ρωσία, τον μεγαλύτερο πάροχο φυσικού αερίου της Ευρώπης, έπειτα από την ανάπτυξη ρωσικών στρατιωτών κοντά στην Ουκρανία και την αυξημένη ένταση στις σχέσεις της Μόσχας με τη Δύση.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας