Μενού Ροή
Κίνα: Μείωση εισαγωγών LNG και αύξηση μέσω αγωγών το Α' εξάμηνο του 2022

Μείωση της τάξης του 20.8% κατέγραψαν οι εισαγωγές LNG της Κίνας το πρώτο μισό του χρόνου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Ειδικότερα, τα στοιχεία του «General Administration of Customs» δείχνουν ότι η χώρα παρέλαβε περίπου 31.26 εκατομμύρια τόνους κατά την εξεταζόμενη περίοδο, σε σχέση με 39.78 εκατομμύρια τόνους την ίδια περίοδο ένα χρόνο πριν.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του LNGPrime.com, οι εισαγωγές LNG της Κίνας υποχώρησαν φέτος κυρίως λόγω των πολύ υψηλών τιμών του καυσίμου και των lockdown λόγω Covid, πράγμα που επηρέασε την οικονομική δραστηριότητα.

Τον Ιούνιο, η Κίνα παρέλαβε περίπου 4.82 εκατομμύρια τόνους LNG, λιγότερα κατά 26% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2021. Επίσης οι εισαγωγές του Ιουνίου υποχώρησαν ελαφρώς συγκριτικά με τον ακριβώς προηγούμενο μήνα που ήταν 4.93 εκατομμύρια τόνοι.

Από την άλλη μεριά, οι εισαγωγές της χώρας μέσω αγωγών αυξήθηκαν την περίοδο Ιανουάριος-Ιούνιος. Συγκεκριμένα, οι εισαγωγές μέσω αγωγού ανήλθαν σε 22.32 εκατ. τόνους, σημειώνοντας αύξηση 11.3%. Ειδικότερα, τον μήνα Ιούνιο, οι εισαγωγές μέσω αγωγού αυξήθηκαν κατά 11.5% στους 3.90 εκατομμύρια τόνους, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι η Κίνα «ανακηρύχθηκε» πέρυσι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας LNG, ξεπερνώντας την Ιαπωνία, πράγμα που αναμένεται να αντιστραφεί φέτος με την Ιαπωνία να έρχεται στην πρώτη θέση. Την περίοδο Ιανουάριος-Μάιος 2022, η Ιαπωνία εισήγαγε περίπου 31.72 εκατομμύρια τόνους LNG ή περισσότερα από πέντε εκατομμύρια τόνους LNG συγκριτικά με τις ποσότητες που εισάγαγε η Κίνα.

Πηγή: energypress.gr

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας