Μενού Ροή
Μικρή πτώση για το φυσικό αέριο-Άνοδος στο πετρέλαιο

Υποχωρούν οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, μετά τις αναφορές σημαντικών αγοραστών ότι περιμένουν πως θα συνεχιστούν οι αγορές ρωσικού αερίου, παρά τα συγκεχυμένα μηνύματα από τις Βρυξέλλες για το αν οι πληρωμές σε ρούβλια συνιστούν παραβίαση των κυρώσεων που επιβάλλονται στη Ρωσία.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αερίου διαμορφώνονται 0,7% χαμηλότερα στα 93,5 ευρώ ανά μεγαβατώρα στο Άμστερνταμ.

Για την ώρα, ορισμένες επιχειρήσεις συμπεριλαμβανομένης της ιταλικής Eni και της γερμανικής Uniper, έχουν δηλώσει ότι θα συνεχίσουν να αγοράζουν από τη Ρωσία.

Άνοδος άνω του $1,5 για το πετρέλαιο

Την ίδια στιγμή, άνοδο πάνω από 1,5 δολάριο σημειώνουν οι τιμές του αργού, λόγω της ελπίδας ότι θα αυξηθεί η ζήτηση από την Κίνα καθώς η χώρα αίρει σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Το συμβόλαιο του μπρεντ ενισχύεται κατά $1.,60 ή 1,43% στα 113.61 δολ/βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 1,94 δολ. ή 1.71δ% στα 114,31 δολ/βαρέλι, μειώνοντας τις χθεσινές απώλειες κατά 2%.

Στην Ασία επίσης, οι traders αναμένουν ενδείξεις για το ότι οι Κινέζοι αξιωματούχοι μπορεί να είναι έτοιμοι να χαλαρώσουν τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν στη Σανγκάη και σε άλλες πόλεις για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Το πετρέλαιο είναι σε άνοδο για έκτο συνεχόμενο μήνα -πιθανώς, το μεγαλύτερο ανοδικό σερί της δεκαετίας- καθώς η αυξανόμενη ζήτηση και οι στρεβλώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία συνδυάζονται για να υποστηρίξουν τα κέρδη.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας