Μενού Ροή
Ρ. Χάμπεκ - Νταβός: "Η Ευρώπη πληρώνει το τίμημα της εξάρτησης της Γερμανίας από το ρωσικό αέριο"

«Η Ευρώπη πληρώνει το τίμημα της εξάρτησης της Γερμανίας από το ρωσικό φυσικό αέριο», παραδέχτηκε ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την «τεράστια» πρόοδο που έχει σημειώσει η χώρα του τους τελευταίους μήνες στην κατεύθυνση των εναλλακτικών πηγών προμήθειας ενέργειας.

«Δεν ήταν η Ευρώπη που ήταν εξαρτημένη από το ρωσικό αέριο. Ήταν η Γερμανία. Και αν κοιτάξει κανείς πίσω, είναι δύσκολο να καταλάβει πώς μπόρεσε να συμβεί κάτι τέτοιο. Η Ευρώπη πληρώνει το τίμημα της εξάρτησης της Γερμανίας από το ρωσικό αέριο», δήλωσε ο κ. Χάμπεκ νωρίτερα σήμερα στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, για να προσθέσει όμως ότι η πρόοδος που έχει σημειωθεί τους τελευταίους μήνες στην προσπάθεια απεξάρτησης είναι «τεράστια».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο το Βερολίνο να εγκρίνει την αποστολή αρμάτων Leopard στην Ουκρανία, ο κ. Χάμπεκ σημείωσε ότι η Γερμανία «λόγω της ιστορίας της είναι κάπως επιφυλακτική, αλλά, αν οι ΗΠΑ αποφασίσουν να στείλουν ανάλογα άρματα, θα κάνουν πιο εύκολη την απόφασή μας». Η Ουκρανία χρειάζεται περισσότερη στήριξη και αυτή θα είναι μια από τις πρώτες αποφάσεις που θα κληθεί να λάβει ο νέος υπουργός 'Αμυνας, πρόσθεσε ο κ. Χάμπεκ και επανέλαβε ότι δεν πρέπει η Δύση να εμπλακεί σε έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο, «το μέτωπο πρέπει να παραμείνει μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας