Μενού Ροή
RWE: Η Γερμανία μπορεί να απεξαρτηθεί από το ρωσικό φυσικό αέριο μέχρι την άνοιξη του 2025

Η Γερμανία μπορεί να απεξαρτηθεί από το ρωσικό φυσικό αέριο μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του μεγαλύτερου παραγωγού ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, της RWE.

"Αν επεκταθούμε γρήγορα, μπορούμε να το καταφέρουμε μέχρι την άνοιξη του 2025. Τα προβλήματα εφοδιασμού θα μπορούσαν να είναι κάπως διαχειρίσιμα ένα χρόνο νωρίτερα", είπε ο Markous Krebber στη Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ο ίδιος σημείωσε ακόμη ότι εκτός από την κατασκευή υποδομών για την εισαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), απαιτείται επίσης η κατασκευή νέων αγωγών μεταφοράς σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι η χώρα θα μπορούσε να απεξαρτηθεί από τις ρωσικές προμήθειες φυσικού αερίου ήδη από τα μέσα του 2024.

Η έκθεση της RWE σε εμπορεύματα στη Ρωσία περιλαμβάνει 15 τεραβατώρες (TWh) παραδόσεων φυσικού αερίου έως το 2023, τις οποίες έχει μειώσει σε 4 TWh από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή της στην Ουκρανία.

Ερωτηθείς σχετικά με τις μελλοντικές προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου, οι οποίες υπόκεινται σε έναν νέο σύστημα πληρωμών που έχει προκαλέσει ανησυχίες για διακοπές, ο Krebber δήλωσε: "Περιμένω μια περαιτέρω έλλειψη προμηθειών φυσικού αερίου και όχι πλήρης διακοπή τους".

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας