Μενού Ροή
Σε επίπεδα ρεκόρ η μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας

Παρά την στρατιωτική επίθεση στην Ουκρανία, η Ρωσία συνεχίζει να στέλνει φυσικό αέριο μέσω της εχθρικής για τη Μόσχα, χώρας και μάλιστα σε επίπεδα ρεκόρ, όπως αναφέρει η αρμόδια υπηρεσία στο Κίεβο.

Από την αρχή της ρωσικής εισβολής, ο ουκρανικός φορέας εκμετάλλευσης του δικτύου μεταφοράς φυσικού αερίου (GTSOU), κατέγραψε τιμές ρεκόρ για τις μεταφερόμενες ποσότητες ρωσικού φυσικού αερίου.

«Από τις 25 Φεβρουαρίου έως και την 1η Μαρτίου, οι Ρώσοι χρησιμοποιούσαν το 97 -100% της χωρητικότητας των αγωγών, με βάση τις συμβάσεις που έχουν συνάψει με τον GTSOU. Οι ποσότητες είναι σημαντικά υψηλότερες από τις μέσες τιμές των προηγούμενων ημερών», λέει ο επικεφαλής του GTSOU, Σέρχι Μακόγκον στην γερμανική Handelsblatt:

«Συνεχίζουμε να εκπληρώνουμε τις συμβατικές υποχρεώσεις για τη μεταφορά αερίου. Ο τρέχων όγκος ροής είναι 109,2 εκατομμύρια κυβικά μέτρα», προσθέτει.

Τις προηγούμενες εβδομάδες πριν την ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, η Μόσχα είχε κατηγορηθεί ότι η παροχή φυσικού αερίου στους αγωγούς, που διέρχονται από το ουκρανικό έδαφος, ήταν κάτω από το 50% της χωρητικότητας για πολλές ημέρες.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας