Μενού Ροή
Σουηδία: Οι αρχές της χώρας εξέδωσαν προειδοποίηση για δύο διαρροές στον αγωγό Nord Stream 1

Οι ναυτιλιακές αρχές της Σουηδίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι εξέδωσαν προειδοποίηση για δύο διαρροές στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 1 στα σουηδικά και δανέζικα ύδατα.

«Υπάρχουν δύο διαρροές στον Nord Stream 1, μία στη σουηδική αποκλειστική οικονομική ζώνη και μία στη δανέζικη αποκλειστική οικονομική ζώνη. Είναι κοντά η μία στην άλλη», δήλωσε εκπρόσωπος των ναυτιλιακών αρχών.

Οι διαρροές εντοπίζονται βορειοανατολικά του δανέζικου νησιού Μπόρνχολμ, εξήγησε ο ίδιος.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό τι προκάλεσε τις διαρροές.

Χθες Δευτέρα οι αρχές της Δανίας ανακοίνωσαν ότι εντοπίστηκε διαρροή φυσικού αερίου στον υποθαλάσσιο αγωγό Nord Stream 2 στη Βαλτική Θάλασσα, ο οποίος συνδέει τη Ρωσία με τη Γερμανία αλλά δεν έχει τεθεί σε λειτουργία.

Οι δανικές αρχές τόνισαν ότι η διαρροή αυτή, που εντοπίστηκε περίπου 20 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της νήσου Μπόρνχολμ, λίγο έξω από τα χωρικά ύδατα της Δανίας, χαρακτηρίζεται «επικίνδυνη για τη ναυσιπλοΐα» και πρόσθεσαν πως απέκλεισαν μια ζώνη σε ακτίνα πέντε ναυτικών μιλίων από το σημείο.

Παρότι o Nord Stream 2 δεν έλαβε άδεια λειτουργίας στο πλαίσιο των κυρώσεων για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο αγωγός «είχε προετοιμαστεί τεχνικά» και «είχε γεμίσει με φυσικό αέριο», δήλωσε στο AFP ο εκπρόσωπος της Nord Stream 2 AG Ούλριχ Λίσεκ.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας