Μενού Ροή
Στο αγωγό της "ειρήνης" εισήλθε μετοχικά η SNAM

Σε στρατηγική κίνηση εισόδου μετοχικά στην εταιρεία που ελέγχει τον αγωγό αερίου μεταξύ του Ισραήλ και της Αιγύπτου, προχώρησε ο εκ των βασικών μετόχων του ΔΕΣΦΑ, Ιταλικός κολοσσός Snam.

Ο μεγαλύτερος όμιλος αγωγών φυσικού αερίου της Ευρώπης ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ολοκλήρωσε την εξαγορά του 25% της East Mediterranean Gas Company (EMG).

Η εταιρεία κατέχει τον αγωγό μεταξύ Ισραήλ και Αιγύπτου. Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί από πλευράς ιταλικής εταιρείας την είσοδό της σε μια περιοχή με ιδιαίτερα υψηλή ζήτηση φυσικού αερίου.

Ο αγωγός φυσικού αερίου Arish-Ashkelon μήκους 90 km, μέρος του λεγόμενου Peace Gas Pipeline, είναι μία από τις κύριες πηγές ενέργειας για την Αίγυπτο. Συνδέει τον ισραηλινό τερματικό σταθμό της Ashkelon με τον αιγυπτιακό σταθμό υποδοχής Al-Arish.

Η Snam ανακοίνωσε ότι πλήρωσε περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια για το μερίδιο που ανέλαβε από την ταϊλανδική ενεργειακή εταιρεία PTT Energy Resources Co.

Η ισραηλινή Delek Drilling (DEDRp.TA) και η μεγάλη αμερικανική Chevron Corp (CVX.N) έχουν και οι δύο επενδύσεις σε μετοχές στον κορυφαίο μέτοχο της EMG, EMED.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας