Μενού Ροή
Συναγερμός για διαρροή αερίου από τον Nord Stream 2 στη Βαλτική

Ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2, ο οποίος συνδέει τη Ρωσία με τη Γερμανία αλλά δεν έχει τεθεί σε λειτουργία, παρουσίασε διαρροή φυσικού αερίου στη Βαλτική Θάλασσα, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ο φορέας εκμετάλλευσης του αγωγού και οι δανικές αρχές.

Οι αναφορές ακολούθησαν μια ξαφνική πτώση της πίεσης στον παροπλισμένο αγωγό Nord Stream 2, η οποία, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του διαχειριστή του στο Reuters, θα μπορούσε να έχει προκληθεί από διαρροή.

«Σε συνεργασία με τις παράκτιες υπηρεσίες, διαπιστώθηκε ότι το περιστατικό συνέβη στην ΑΟΖ της Δανίας νοτιοανατολικά της Bornholm.Οι αρχές της Δανίας ζήτησαν τη Δευτέρα από τα πλοία να απομακρυνθούν από μια ακτίνα πέντε ναυτικών μιλίων στα ανοικτά του νησιού Bornholm, μετά τη διαρροή φυσικού αερίου κατά τη διάρκεια της νύχτας από τον καταργημένο αγωγό Nord Stream 2, που κατέληγε στη Βαλτική Θάλασσα. Η διαρροή «είναι επικίνδυνη για τη θαλάσσια κυκλοφορία», αναφέρει η δανική ναυτιλιακή αρχή σε ειδοποίηση προς τα πλοία.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές του AFP (Γαλλικό Πρακτορείο), έχει επιβληθεί απαγόρευση υπερπτήσεων και για αεροπλάνα πάνω από την περιοχή. Λίγο πριν την ανακοίνωση αυτού του περιστατικού από τη δανική πλευρά, το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας είχε επισημάνει ότι ερευνούσε μια απρόβλεπτη και ταχεία «πτώση πίεσης» στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας