Μενού Ροή
ΤΑΙΠΕΔ: Μετάθεση για τις 30/3 του διαγωνισμού για την αποθήκη φυσικού αερίου Ν. Καβάλας

Παράταση τεσσάρων μηνών έδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, το ΤΑΙΠΕΔ στην τελική φάση του διαγωνισμού παραχώρησης της Υπόγειας Αποθήκης Φυσικού Αερίου Νότιας Καβάλας.

Πηγές θέλουν το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων να έκανε αποδεκτό αίτημα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη μετάθεση χρονικά της τελικής φάσης της υποβολής δεσμευτικών προσφορών. Κανονικά σήμερα 28 Νοεμβρίου οι υποψήφιοι επενδυτές (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – ΔΕΣΦΑ και Energean) θα έπρεπε να καταθέσουν τις οικονομικές προσφορές τους.

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τους δύο διεκδικητές – το σχήμα ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-ΔΕΣΦΑ και την Energean – να μην καταθέτουν κάποια προσφορά, καθώς ο κανονισμός τιμολόγησης που εξέδωσε πριν από μερικούς μήνες η ΡΑΕ θεωρείται μη ικανοποιητικός για τη βιωσιμότητα του project.

Αξίζει να σημειωθεί πως το έργο θεωρείται κομβικής σημασίας για τη χώρα μας, η οποία είναι μια από τις ελάχιστες στην ΕΕ που δεν έχει υπόγεια αποθήκη φυσικού αερίου και έτσι αναγκάζεται να «νοικιάζει» αποθέματα στην Ιταλία και τη Βουλγαρία.

Η αποθήκη αερίου προβλέπεται να δημιουργηθεί στο υπό εξάντληση κοίτασμα φυσικού αερίου της νότιας Καβάλας, που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της υπολεκάνης Πρίνου – Καβάλας, σε θαλάσσιο βάθος 52 μέτρων στο Βόρειο Αιγαίο πέλαγος, περίπου έξι χιλιόμετρα από τη δυτική ακτή της Θάσου.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας