Μενού Ροή
Το Κρεμλίνο λέει ότι η Μόσχα θα διαπιστώσει ποιος κρύβεται πίσω από τις εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία θα διαπιστώσει ποιο ή ποια κράτη βρίσκονται πίσω από τις εκρήξεις που προκάλεσαν ζημιά στους αγωγούς αερίου Nord Stream και ότι θα κάνει τα πάντα για να σταματήσει αυτό που χαρακτήρισε προσπάθειες της Δύσης να «συγκαλύψει» αυτό που συνέβη.

Στους αγωγούς, που συνδέουν τη Ρωσία και τη Γερμανία μέσω της Θάλασσας της Βαλτικής, σημειώθηκαν εκρήξεις τον περασμένο Σεπτέμβριο, με τη Μόσχα να κάνει λόγο για πράξη διεθνούς τρομοκρατίας.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει πει πως πιστεύει ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται πίσω από τις εκρήξεις, ένας ισχυρισμός που η Ουάσινγκτον απορρίπτει ως ψευδή.

Ρώσος διπλωμάτης δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι η Μόσχα ίσως ζητήσει αποζημίωση για τις καταστροφές που προκλήθηκαν στους αγωγούς, χωρίς όμως να διευκρινίζει από ποιους.

Παράλληλα, το Κρεμλίνο διέψευσε σήμερα αναφορές σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τις οποίες ο Πούτιν πρόκειται να επισκεφθεί την Άγκυρα.

Νωρίτερα, το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο τον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών Μιχαΐλ Μπογκντάνοφ, μετέδωσε ότι οι υφυπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας, της Τουρκίας, του Ιράν και της Συρίας ίσως έχουν διαβουλεύσεις στη Μόσχα στις αρχές Απριλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας