Μενού Ροή
Τρίτος πλωτός τερματικός σταθμός FSRU στη Γερμανία βοηθά στην απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο

Ένας πλωτός τερματικός σταθμός επαναεριοποίησης φυσικού αερίου (FSRU) κατέπλευσε στο γερμανικό λιμάνι Brunsbuettel την Παρασκευή, το τρίτο  πλοίο αυτού του είδους για την ενίσχυση της προσπάθειας της γερμανικής κυβέρνησης για την απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Το πλοίο-FSRU Hoegh Gannet έφτασε στο λιμάνι Brunsbuettel Elbehafen κοντά στο Αμβούργο, επιτρέποντας στα πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου να μεταφορτώνουν και τα φορτία τους να αεριοποιηθούν, προκειμένου να τροφοδοτηθούν στο γερμανικό δίκτυο φυσικού αερίου.

«Οι πλωτοί τερματικοί σταθμοί LNG επιτρέπουν την εισαγωγή φυσικού αερίου και έτσι ενισχύουν την ασφάλεια εφοδιασμού της Γερμανίας», δήλωσε ο Markus Krebber, διευθύνων σύμβουλος της RWE, η οποία έχει τεθεί επικεφαλής του έργου.

«Η ισχυρή ενεργειακή εξάρτηση της Γερμανίας από το ρωσικό αέριο που διοχετεύεται μέσω αγωγών θα τερματιστεί με την ανάπτυξη των ειδικών πλοίων».

Το πρώτο φορτίο υγροποιημένου φυσικού αερίου που θα εκφορτωθεί στην πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης, προερχόμενο από την Abu Dhabi National Oil, έχει προγραμματιστεί να φτάσει στα τέλη Ιανουαρίου.

Δύο ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, ξεκίνησε η λειτουργία του πρώτου τερματικού σταθμού στη Γερμανία, στο Βιλχελμσχάφεν. Ακολούθησε ο Lubmin, ο δεύτερος νέος τερματικός σταθμός της Γερμανίας.

Στον δεύτερο τερματικό σταθμό σε λίγες ημέρες αναμένεται να καταπλεύσει πλοίο της Thenamaris συμφερόντων του Νικόλα Μαρτίνου για να φέρει LNG.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας