Μενού Ροή
Γερμανία: Έρευνα για καρτέλ ενέργειας για κατάχρηση κρατικών επιδοτήσεων

Η αντιμονοπωλιακή ρυθμιστική αρχή της Γερμανίας διεξάγει έρευνα σε διψήφιο αριθμό προμηθευτών ενέργειας για πιθανή κατάχρηση του πλαφόν στις τιμές που εισήγαγε η κυβέρνηση για να προστατεύσει τους πολίτες και τις εταιρείες από την άνοδο του ενεργειακού κόστους, όπως μεταδίδει το Reuters.

Το Βερολίνο εισήγαγε πέρυσι ένα πακέτο ανακούφισης ύψους 200 δισεκατομμυρίων ευρώ για να βοηθήσει τις εταιρείες και τα νοικοκυριά να ανταπεξέλθουν στους αυξανόμενους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τη μείωση των ρωσικών εξαγωγών φυσικού αερίου.

Όμως, σύμφωνα με τις καταγραφές σε πλατφόρμες καταναλωτών, τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου ορισμένων προμηθευτών είναι πάνω από τα κυβερνητικά ανώτατα όρια, παρά την πτώση των παγκόσμιων τιμών του φυσικού αερίου σε σύγκριση με το περασμένο καλοκαίρι, γεγονός που οδηγεί σε ανησυχίες ότι ορισμένοι προμηθευτές αυξάνουν τις τιμές για να επωφεληθούν από τις επιδοτήσεις.

«Καθήκον μας είναι να προστατεύσουμε το κράτος από την εκμετάλλευση», δήλωσε ο Andreas Mundt, επικεφαλής του γραφείου που διεξάγει την έρευνα κατά του πιθανού καρτέλ.

Η ρυθμιστική αρχή είχε ενδείξεις ότι οι τρέχουσες τιμές δεν μπορούν να δικαιολογηθούν αντικειμενικά για τους τελικούς πελάτες και ξεκίνησε διαδικασίες για τον έλεγχο τέτοιων παραβιάσεων, πρόσθεσε ο Mundt.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας