Μενού Ροή
Η είσοδος της ΔΕΗ στην αγορά των 8 δισ. ευρω

Σε ένα διαφορετικό κομμάτι του ανταγωνισμού της λιανικής εισέρχεται η ΔΕΗ με την απόφασή της να προσθέσει στην εταιρική της διακυβέρνηση και την παροχή υπηρεσιών ενεργειακής αποδοτικότητας.

Πρόκειται για μια αγορά που σχετίζεται με την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων και την προσεχή δεκαετία έχουν προγραμματιστεί να γίνουν επενδύσεις άνω των 8 δις. ευρώ. Το θέμα περιλαμβάνεται στην ατζέντα της έκτακτης γενικής συνέλευσης που έχει συγκαλέσει η εταιρεία για τις 4 Ιουνίου και έχει ως βασικό θέμα την προσαρμογή της στις διατάξεις περί εταιρικής διακυβέρνησης. Σε αυτή την ατζέντα έχει εντάξει και την επέκταση των υπηρεσιών που προσφέρει στην αγορά και συγκεκριμένα, στην εμπορία, προμήθεια και πώληση κάθε είδους συναφών προϊόντων και εξοπλισμού. Επίσης η ΔΕΗ θα προσφέρει τόσο προιόντα (όπως φωτοβολταικά στις στέγες) όσο και υπηρεσίες μελέτης, εφαρμογής, εγκατάστασης και διαχείρισης συστημάτων παραγωγής ενέργειας, θέρμανσης, ψύξης και βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας σε κτίρια και εγκαταστάσεις. Επιπλέον θα έχει την δυνατότητα να χρηματοδοτεί τέτοιου είδους εργασίες.

Αναφορικά με τις αλλαγές στην εταιρική διακυβέρνηση, η διοίκηση της ΔΕΗ προτείνει την εκλογή των εννέα από τα 11 μέλη του Δ.Σ. μέσω της γενικής συνέλευσης με βάση την «πολιτική καταλληλότητας» που προβλέπει η νομοθεσία του 2020. Αξίζει να σημειωθεί ότι η δημόσια εταιρία δεν προχώρησε στην κατάργηση της εκπροσώπησης των εργαζομένων στο Δ.Σ. διατηρώντας στο καταστατικό της, τις δύο προβλεπόμενες θέσεις.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας