Μενού Ροή
Η Exxon δεσμεύεται για μηδενικές καθαρές εκπομπές άνθρακα έως το 2050

Η Exxon Mobil Corp δεσμεύτηκε την Τρίτη να μηδενίσει τις καθαρές εκπομπές άνθρακα από τις παγκόσμιες δραστηριότητές της έως το 2050.

Το σχέδιο της Exxon για το 2050, το οποίο εξετάστηκε για πρώτη φορά πέρυσι , καλύπτει τις εκπομπές από την παραγωγή πετρελαίου, φυσικού αερίου και χημικών προϊόντων της και από την ενέργεια που καταναλώνουν αυτές οι λειτουργίες, τους λεγόμενους στόχους πεδίου 1 και 2. Δεν δεσμεύτηκε για εκπομπές από τους καταναλωτές που χρησιμοποιούν αυτά τα προϊόντα.

«Αναπτύσσουμε ολοκληρωμένους οδικούς χάρτες για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τα λειτουργικά μας περιουσιακά στοιχεία σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Exxon, Ντάρεν Γουντς.

Οι μέτοχοι της μεγάλης πετρελαϊκής εταιρείας άλλαξαν πέρυσι τρεις διευθυντές της Exxon και τους αντικατέστησαν με υποψήφιους που πρότειναν ένα hedge fund που πιέζει την εταιρεία να ενισχύσει τις αποδόσεις και να προετοιμαστεί καλύτερα για έναν κόσμο χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Οι αμερικανοί παραγωγοί πετρελαίου υστερούν σε σχέση με πολλούς ευρωπαίους αντιπάλους τους όσον αφορά τους στόχους της συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα για τη μείωση των εκπομπών που συμβάλλουν στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Η BP Plc και η Royal Dutch Shell Plc (RDSa.L) έχουν επίσης δεσμευτεί να μειώσουν τις εκπομπές από τα καύσιμα και τα προϊόντα που πωλούνται στους καταναλωτές, τους λεγόμενους στόχους πεδίου 3.

Η νέα δέσμευση της Exxon την θέτει ένα βήμα μπροστά από την αντίπαλό της στις ΗΠΑ Chevron Corp (CVX.N) , η οποία τον περασμένο Οκτώβριο δεσμεύτηκε να μηδενίσει τις εκπομπές από τις  δραστηριότητές της έως το 2050 και να μειώσει την ένταση των εκπομπών αλλού.

Τον Νοέμβριο, η Exxon είπε ότι θα αυξήσει τις δαπάνες για έργα που αφορούν τις εκπομπές χαμηλών εκπομπών άνθρακα στα 15 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2027. Αυτό περιλαμβάνει ανάπτυξη τεχνολογιών που επί του παρόντος δεν είναι εμπορικές, όπως δέσμευση και αποθήκευση άνθρακα, ενέργεια υδρογόνου και βιοκαύσιμα από φύκια.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας