Μενού Ροή
Η φινλανδική Fortum πουλάει ρωσικά ενεργειακά περιουσιακά στοιχεία έως τον Ιούλιο

Η φινλανδική Fortum σχεδιάζει να πουλήσει τα ρωσικά ενεργειακά της περιουσιακά στοιχεία μέχρι την 1η Ιουλίου, με μεγάλες ρωσικές εταιρείες μεταξύ των πιθανών υποψηφίων, μετέδωσε την Τρίτη η εφημερίδα Kommersant σύμφωνα με το Reuters, επικαλούμενη πηγές με γνώσεις του ζητήματος.

Η Fortum ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι θα αποχωρήσει από τη Ρωσία, εντασσόμενη σε μια μακρά λίστα δυτικών εταιρειών που εγκαταλείπουν τη χώρα λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

"Αναφέραμε στις 12 Μαΐου ότι στοχεύουμε σε μια ελεγχόμενη έξοδο από τη Ρωσία και ότι η πρώτη επιλογή είναι η πώληση των δραστηριοτήτων. Δεν έχουμε κανένα περαιτέρω σχόλιο πέραν αυτού", δήλωσε στο Reuters η εκπρόσωπος της Fortum, Pauliina Vuosio.

Η εταιρεία κοινής ωφέλειας δέχεται δεσμευτικές προσφορές για τα δύο περιουσιακά της στοιχεία μέχρι τις 21 Ιουνίου, σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα, και κάθε περιουσιακό στοιχείο θα μπορούσε να αξίζει 1,5 με 2 δισ. δολάρια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Fortum, Markus Rauramo, δήλωσε στη φινλανδική εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα Talouselama στις αρχές Ιουνίου ότι υπήρχαν αρκετοί πιθανοί αγοραστές για τις ρωσικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της, ακόμη και πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, και ότι πρόσφατα εμφανίστηκαν περισσότεροι ενδιαφερόμενοι αγοραστές από τη Ρωσία και το εξωτερικό.

Αναφέρθηκε στην πώληση δύο ρωσικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής της Fortum το 2016 και το 2021 ως "απόδειξη του ενδιαφέροντος".

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας