Μενού Ροή
Η Γερμανία θα συνεχίσει να λειτουργεί τα τρία τελευταία πυρηνικά εργοστάσια της χώρας

Η Γερμανία σχεδιάζει να καθυστερήσει το κλείσιμο των τριών τελευταίων πυρηνικών σταθμών της χώρας καθώς προετοιμάζεται για πιθανή έλλειψη ενέργειας αυτόν τον χειμώνα, αφού η Ρωσία περιόρισε τις προμήθειες φυσικού αερίου στη χώρα, δήλωσαν αξιωματούχοι της γερμανικής κυβέρνησης, όπως μεταδίδει η WSJ.

Αν και προσωρινή, η κίνηση αυτή αποτελεί την πρώτη απόκλιση από μια πολιτική που ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 2000 για τη σταδιακή κατάργηση της πυρηνικής ενέργειας στη Γερμανία.

Η απόφαση δεν έχει ακόμη εγκριθεί επίσημα από το υπουργικό συμβούλιο του Γερμανού καγκελαρίου Όλαφ Σολτς και πιθανότατα θα χρειαστεί να ψηφιστεί στο κοινοβούλιο.

Ορισμένες λεπτομέρειες είναι ακόμη υπό συζήτηση, δήλωσαν τρία ανώτερα κυβερνητικά στελέχη.

Μια απόφαση του υπουργικού συμβουλίου θα πρέπει επίσης να περιμένει το αποτέλεσμα της αξιολόγησης των ενεργειακών αναγκών της Γερμανίας που θα ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Ωστόσο, αν και η επίσημη απόφαση μπορεί να έρθει μετά από εβδομάδες, η κυβέρνηση πιστεύει ότι έχουν εκπληρωθεί δύο βασικές προϋποθέσεις που επιτρέπουν την προσωρινή παράταση της διάρκειας ζωής των τριών εργοστασίων πυρηνικής ενέργειας: η Γερμανία αντιμετωπίζει πιθανή έλλειψη φυσικού αερίου, ενώ το "πράσινο φως" για να συνεχίσουν να λειτουργούν οι αντιδραστήρες δεν δημιουργεί κάποια ανησυχία για την ασφάλεια, αναφέρουν οι αξιωματούχοι.

"Οι αντιδραστήρες είναι ασφαλείς μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου και προφανώς θα παραμείνουν ασφαλείς και μετά τις 31 Δεκεμβρίου", δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος, όπως μεταδίδει η WSJ.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας