Μενού Ροή
Η LEROY MERLIN δεσμεύεται για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στα κτίριά της σε ποσοστό 20%

Tην πρώτη της Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainability Report), καθώς και το πρώτο της Κοινωνικοοικονομικό Αποτύπωμα, δημοσιεύει η LEROY MERLIN Ελλάδος για τις δραστηριότητες της εταιρείας στην Ελλάδα για το έτος 2021. H εταιρεία μέσα από την Έκθεση αποτυπώνει λεπτομερώς την πορεία της σε θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης, στρατηγικής και επιδόσεων για τις ESG δράσεις της, σχετικά με το Περιβάλλον, την Οικονομία, την Κοινωνία και το Εργασιακό πλαίσιο.

Η Έκθεση της LEROY MERLIN εστιάζει σε πρακτικές των σημαντικών θεμάτων εταιρικής υπευθυνότητας, οι οποίες είναι απόλυτα συνυφασμένες με την αποστολή της LEROY MERLIN για ένα ασφαλές και βιώσιμο σπίτι για όλους, αλλά και με τους 17 Στόχους των Ηνωμένων Εθνών. Η εταιρεία δεσμεύεται και ενεργεί επικεντρωμένη στην κάλυψη των στόχων που έχει θέσει με χρονικό ορίζοντα το 2025.

Μείωση αποτυπώματος άνθρακα: Η LEROY MERLIN δεσμεύεται για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στα κτίριά της σε ποσοστό 20%, για σταθερή μείωση αποτυπώματος του άνθρακα της Εταιρείας κατά 5% σε ετήσιο επίπεδο, καθώς και στη μείωση της επίπτωσης CO2 των μεταφορών κατά 20% μέχρι το 2025.

Zero waste και κυκλική οικονομία: Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της zero waste κουλτούρας, η εταιρεία επιλέγει προϊόντα τα οποία είναι σχεδιασμένα βάσει των αρχών βιωσιμότητας, κατασκευασμένα από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Ακόμη, έχοντας ευσυνειδησία απέναντι στα περιβαλλοντικά θέματα που συνδέονται με τη σωστή διαχείριση των αποβλήτων της, η LEROY MERLIN επιλέγει με προσοχή τους παρόχους υπηρεσιών διαχωρισμού αποβλήτων στα καταστήματά της.

Βιώσιμες πόλεις και κοινότητες: Πιστή στην αποστολή της, που συνδέεται με τον Στόχο 11 του ΟΗΕ, η LEROY MERLIN δεσμεύεται να βοηθήσει τον καθένα ξεχωριστά να ζήσει σε μία θετική, βιώσιμη και ασφαλή κατοικία. Μέσα από το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης #giakalo, η εταιρεία συνεργάζεται με τοπικούς φορείς και ΜΚΟ, με σκοπό να συμβάλλει στην βιώσιμη λειτουργία των πόλεων που δραστηριοποιείται.

Στο επίκεντρο ο άνθρωπος: Στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της LEROY MERLIN βρίσκονται οι άνθρωποί της και η ασφάλειά τους. Πρωταρχικός της στόχος είναι τα μηδενικά ατυχήματα στο χώρο εργασίας, ενώ επενδύει στην εξέλιξη και ανάπτυξη των δεξιοτήτων των συνεργατών της, μέσω εκπαιδευτικών σεμιναρίων. Επιπλέον, η LEROY MERLIN στηρίζει την τοπική κοινωνία, επιλέγοντας να συνεργαστεί με τοπικούς προμηθευτές, μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο των ενεργειών της για τον Στόχο των Βιώσιμων Πόλεων.

Η Agathe Monpays, General Manager LEROY MERLIN Greece & Cyprus, σημείωσε σχετικά: «Η βιωσιμότητα, βρίσκεται στο επίκεντρο της κουλτούρας και του ομίλου της Adeo και ταυτίζεται με την αποστολή μας, να κάνουμε το σπίτι ένα θετικό και βιώσιμο μέρος για να ζεις. Η αποστολή μας αυτή απέκτησε πιο ουσιαστικό νόημα στα χρόνια της πανδημίας, αλλά και μετά από αυτή, καθώς το σπίτι έχει αποκτήσει άλλη έννοια και η αξία του έχει αναδειχθεί και πάλι. Αυτή η νέα εποχή που δημιούργησαν οι νέες συνθήκες μας βρίσκει απόλυτα προετοιμασμένους. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με τον ίδιο και μεγαλύτερο ζήλο για να παραμένουμε πιστοί στην αποστολή μας και στις δεσμεύσεις μας και να πορευόμαστε με αίσθημα ευθύνης προς την κοινωνία, το περιβάλλον και τους ανθρώπους. Για ένα βιώσιμο σπίτι, μια βιώσιμη κοινωνία, έναν βιώσιμο κόσμο».

Η Έκθεση έχει δομηθεί και ακολουθεί το πρότυπο του Global Reporting Initiative (GRI), εκδοχή «In Accordance – Core», σύμφωνα με το οποίο η LEROY MERLIN έχει καλύψει τους βασικούς υποχρεωτικούς δείκτες της σειράς GRI 102 και GRI 103 και έχει παραθέσει πληροφορίες για επιλεγμένους δείκτες των σειρών GRI 200, GRI 300 και GRI 400.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας