Μενού Ροή
Η τσέχικη CEZ μπαίνει στην ελληνική αγορά φυσικού αερίου

Ένας νέος μεγάλος “παίκτης” μπαίνει στην ελληνική αγορά φυσικού αερίου, καθώς η ΡΑΕ ενέκρινε την εγγραφή της τσέχικης CEZ A.S. στο Μητρώο Χρηστών του ΕΣΦΑ.

H εταιρεία ανήκει στο τσεχικό κράτος, το οποίο διατηρεί ποσοστό 70% επί του συνολικού μετοχικού της κεφαλαίου, ενώ μεταξύ των υπολοίπων μετόχων περιλαμβάνεται η Clearstream Banking με μερίδιο 2,1% στα τέλη του 2021 και η Chase Nominees Limited με μερίδιο 1,72%.

Αποτελεί μέλος του Ομίλου CEZ, ενός από τους δέκα μεγαλύτερους ενεργειακούς ομίλους στην Ευρώπη, που δραστηριοποιείται στην Κεντρική, Δυτική και ΝΑ Ευρώπη και  διατηρεί πάνω από 7 εκατ. πελάτες και περίπου 28.000 εργαζομένους.

Οι δραστηριότητές του εκτείνονται σε όλο το φάσμα των ενεργειακών δραστηριοτήτων, από την παραγωγή, διανομή και εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι την εμπορία φυσικού αερίου, της ενεργειακές υπηρεσίες και την εξόρυξη λιγνίτη.

Η CEZ A.S. αποτελεί το βραχίονα του Ομίλου που δραστηριοποιείται στην εμπορία ενεργειακών προϊόντων, διατηρώντας παρουσία σε όλες σχεδόν τις αγορές της ΕΕ, καθώς και στην Ελβετία, τη Σερβία και την Κροατία. Πέραν της Ελλάδας, η εταιρεία συμμετέχει σε όλα τα μεγάλα χρηματιστήρια και δίκτυα εμπορίας ενέργειας (PXE και ΟΤΕ – Τσεχία, ΟΚΤΕ – Σλοβακία, ΕΕΧ/ΕΡΕΧ – Γαλλία & Γερμανία, TGE – Πολωνία, HUPX – Ουγγαρία, CEGH – Αυστρία, APX – Ολλανδία, ICE και CME – Βρετανία, OPCOM – Ρουμανία).

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας