Μενού Ροή
Χρεώσεις και παραδείγματα για το που θα κυμανθούν οι λογαριασμοί ρεύματος τον Μάρτιο

Τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος για τον μήνα Μάρτιο ανακοίνωσε ο υπoυργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Όπως ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου:

  • Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 KWh, η επιδότηση θα είναι 40 ευρώ/MWh. Η κατηγορία αυτή αφορά το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.
  • Την ίδια επιδότηση θα λάβουν και όσοι έχουν μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 KWh, υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή.
  • Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) η επιδότηση ανέρχεται στα 84 ευρώ/MWh.
  • Για τους αγρότες, η επιδότηση ανέρχεται στα 40 ευρώ/MWh.

Παραδείγματα

Με βάση τα παραπάνω, όπως εξηγεί το ΥΠΕΝ, ένα νοικοκυριό με μέση κατανάλωση 400 κιλοβατώρες τον μήνα χωρίς την επιδότηση θα πλήρωνε 78 ευρώ. Με την επιδότηση, το κόστος κατεβαίνει στα 62 ευρώ.

Ένα νοικοκυριό με κατανάλωση 700 κιλοβατώρες μηνιαίως, χωρίς την επιδότηση θα πλήρωνε 136,5 ευρώ. Υπό την προϋπόθεση ότι θα προχωρήσει σε εξοικονόμηση ενέργειας 15% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι, με την επιδότηση θα πληρώσει 108,5 ευρώ. Αν η κατανάλωση ξεπεράσει το όριο των 500 KWh, το κόστος θα ανέλθει στα 116,5 ευρώ.

Τέλος, ένα νοικοκυριό με μέση μηνιαία κατανάλωση 1.200 κιλοβατώρες τον μήνα χωρίς την επιδότηση θα πλήρωνε 234 ευρώ. Με την επιδότηση, που καλύπτει τις πρώτες 500 κιλοβατώρες, θα πληρώσει 214 ευρώ. Και αν εξοικονομήσει 15% θα πληρώσει 186 ευρώ.

Τελικές τιμές

Με βάση τις ανακοινώσεις του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας οι τελικές τιμές ρεύματος για τους οικιακούς καταναλωτές κυμαίνονται από 0,1045 ευρώ/kWhέως 0,208 ευρώ/kWh.

Οι τελικές τιμές είναι αμετάβλητες σε σχέση με τον Φεβρουάριο.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας