Μενού Ροή
ΔΕΗ: Σταθερά τιμολόγια ανταγωνιστικότερα της αγοράς

Με αυξήσεις στην τιμή της Kwh (κιλοβατώρας) που φτάνουν και το 80% και διάρκεια ενός έτους είναι τα νέα σταθερά τιμολόγια (με την επωνυμία myHome Enter), που ξεκινά να διαθέτει η ΔΕΗ από τις 3 Δεκεμβρίου. Βέβαια και με αυτές τις αυξήσεις και πάλι τα σταθερά τιμολόγια της ΔΕΗ παραμένουν ανταγωνιστικά σε σχέση με την αγορά. 

Ουσιαστικά, ο καταναλωτής, που θα επιλέξει την «ασφάλεια» του σταθερού τιμολογίου, με απαλλαγή από ρήτρες εξαρτώμενες από την κίνηση στην χονδρεμπορική αγορά, θα πληρώνει, πλέον, την Kwh σε τιμή 0,18 ευρώ από 0,10 που ήταν μέχρι πρότινος.

Βέβαια όσοι μέχρι τώρα επιλέξει το σταθερό τιμολόγιο της ΔΕΗ θα παραμείνουν με τις παλιές τιμές, που είχαν συμφωνήσει στις συμβάσεις τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι τους τελευταίους μήνες είχε καταγραφεί μια έντονη στροφή καταναλωτών στη ΔΕΗ λόγω της ελκυστικότητας των σταθερών τιμολογίων, κάτι που μάλιστα που είχε ξεσηκώσει αντιδράσεις από την πλευρά των άλλων παρόχων. Οι τελευταίοι είχαν προβεί μάλιστα σε διαμαρτυρία στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας κάνοντας λόγω για καταχρηστική συμπεριφορά της ΔΕΗ και αξιοποίηση δεσπόζουσας θέσης με παράλληλη πώληση ρεύματος σε τιμές κάτω του κόστους.

Υπενθυμίζεται ότι σε ανεξάρτητους παρόχους το κόστος ανά Kwh για σταθερά τιμολόγια κυμαινόταν στις περισσότερες των περιπτώσεων από τα 15 λεπτά έως τα 22λεπτά. Οι χρεώσεις παγίων ήταν σε ένα μεγάλο εύρος τιμών, π.χ. από 17 έως 25  ευρώ ανά μήνα, ενώ βέβαια σε κάποιες περιπτώσεις προβλεπόταν και κάποιες ρήτρες.

Το νέο τιμολόγιο

Πάντως η ΔΕΗ στα νέα τιμολόγια myHomeEnter, που ξεκινούν από τις 3 Δεκεμβρίου προσφέρουν χρέωση ενέργειας 18 λεπτά η κιλοβατώρα (ή 17 λεπτά για online αίτηση) και έκπτωση 50% στο πάγιο για τους πρώτους έξι μήνες για αιτήματα που θα γίνουν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021. Οι τιμές αυτές βέβαια είναι κάτω από τις σημερινές στη χονδρεμπορική αγορά, που σε μέσους όρους το Νοέμβριο ήταν σε επίπεδα άνω των 22 λεπτών/ Kwh. Ισχύουν, δε, για έναν χρόνο από δυο που προβλεπόταν στα υφιστάμενα σταθερά.

Βέβαια οι επιλογές στην τιμολόγηση της ΔΕΗ, όπως άλλωστε και των άλλων παρόχων στα σταθερά τιμολόγια βασίζονται σε πολιτικές αντιστάθμισης κινδύνου και εκτιμήσεων τιμών σε βάθος έτους.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας