Μενού Ροή
Mariana Proenca-Unsplash
Δύο άδειες αποθήκευσης ενέργειας εξασφάλισε από τη ΡΑΕ η γερμανική Voltstorage

Δύο άδειες έδωσε η ΡΑΕ στην εταιρεία VOLTSTORAGE για μονάδες αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες συνολικής ισχύος 58,69 μεγαβάτ. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα εξής έργα:

Άδεια Αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας μέγιστης ισχύος έγχυσης 48,96 MW και μέγιστης ισχύος απορρόφησης 55,458 MW, στη θέση «Δοκός», της Δημοτικής Ενότητας Φιλλύρας, του Δήμου Αρριανών, της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Άδεια Αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας μέγιστης ισχύος έγχυσης 9,73 MW και μέγιστης ισχύος απορρόφησης 11,09 MW, στη θέση «Αγ.Άννα Ι», της Δημοτικής Ενότητας Κορώνειας, του Δήμου Λεβαδέων, της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Η εταιρεία διαθέτει επίσης άδεια για το έργο αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας μέγιστης ισχύος έγχυσης 92,69 MW και μέγιστης ισχύος απορρόφησης 110,91 MW, στη θέση «Ασβεστόπετρα ΙΙ», της Δημοτικής Ενότητας Πτολεμαΐδας, του Δήμου Εορδαίας, της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Η VOLTSTORAGE είναι γερμανική εταιρεία η οποία χρησιμοποιεί πέρα από μπαταρίες και μια τεχνολογία αλάτων σιδήρου με στόχο τη μείωση του κόστους σε σχέση με τις παραδοσιακές μπαταρίες λιθίου. Στόχος της είναι να προσφέρει αποθήκευση μακράς διαρκείας αντίστοιχη με αυτή που μπορούν να δώσουν οι αντλησιοταμιευτικές μονάδες.

Πηγή: energypress.gr

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας