Μενού Ροή
Εύοσμος: Ο Δήμος αναζητά 4,5 εκατομμύρια για να διώξει τους πυλώνες της ΔΕΗ

Να «εξαφανίσει» τους πυλώνες υψηλής τάσης που βρίσκονται γύρω από το Πάρκο Μουσών στον Εύοσμο, επιθυμεί ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου, ο οποίος αναζητά τους πόρους για να υπογειοποιηθούν.

Το έργο της υπογειοποίησης, έχει ήδη μελετηθεί για 13 πυλώνες, από τον Περιφερειακό μέχρι το σταθμό της ΔΕΗ και κοστολογείται σε 4,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα μισά θα πρέπει να καλυφθούν από τον δήμο και τα άλλα μισά από τον ΔΕΔΔΗΕ.

«Πρέπει να βρούμε λύσεις χρηματοδοτικές», ανέφερε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, προσθέτοντας πως η διοίκηση θα συνεχίσει τις πιέσεις προς τα αρμόδια υπουργεία για χρηματοδότηση διότι είναι ένα έργο «σημαντικό για την υγεία των κατοίκων και για περαιτέρω αξιοποίηση του Πάρκου των Μουσών».

Ο δήμαρχος υποστήριξε πως εάν δεν ευοδώσει χρηματοδότηση άμεσα από την πλευρά των υπουργείων, μέσω κάποιου προγράμματος, θα εξεταστεί η δυνατότητα δανεισμού από τράπεζα «για να προχωρήσουμε στην υπογειοποίηση των πυλώνων. Βέβαια, είναι ένα έργο που δεν θα προλάβουμε μέσα σε αυτό το 1,5 χρόνο, αλλά θα πρέπει να δρομολογηθεί στην επόμενη θητεία».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας