Μενού Ροή
Καρτέλ βλέπει στην αγορά ρεύματος ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γ. Αδαμίδης

Ήταν αναμενόμενη η έκρηξη τιμών στο ηλεκτρικό ρεύμα τόνισε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης.

Μιλώντας στον Οικονομικό Ταχυδρόμο, απέδωσε την αύξηση στην έναρξη και στη χώρα μας του Target model, δηλαδή του ενιαίου μοντέλου χονδρεμπορικής αγοράς που εφαρμόζεται σε όλες της χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Αδαμίδης εξέφρασε το φόβο του ότι θα δημιουργηθεί ένα καρτέλ γύρω από την ενέργεια και πρόσθεσε ότι το κόστος των καυσίμων που έχει να κάνει με την ραγδαία αύξηση του φυσικού αερίου όπου ανεβάζουν το κόστος στην χονδρική.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ σημείωσε ότι ενεργειακό κόστος στην Ελλάδα έχει αυξηθεί και ήταν μη αναμενόμενη εξέλιξη για τους καταναλωτές, ενώ εκτίμησε ότι δεν θα λυθεί με τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης.

Ο ίδιος επισήμανε, ότι η συζήτηση στην Ελλάδα γίνεται λάθος, καθώς πανευρωπαικά μιλούν για απανθρακοποίηση και όχι απολιγνιτοποίηση όπως βιαστικά έσπευσε να κάνει ο πρωθυπουργός.

Για ΔΕΔΔΗΕ

Για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ ο κ. Αδαμίδης τόνισε ότι οι δομές και οι δραστηριότητες μονοπωλιακές θα πρέπει να μείνουν υπό κρατικές έλεγχο καθώς δεν έχουν ανταγωνισμό και έχουν εξασφαλισμένη κερδοφορία.

Θα μπορούσαμε να το δεχτούμε εάν έστω παίρναμε τεχνογνωσία, αλλά για αυτή την εταιρεία ήταν μια εύκολη επένδυση.

Η ΔΕΗ όπως έχασε τον ΑΔΜΗΕ, χάνει και τον ΔΕΔΔΗΕ, ενώ θα μπορούσε να κάνει μια αναπροσαρμογή των δανείων της, με τα χαμηλά επιτόκια, και να τον κρατήσει.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας