Μενού Ροή
Μισθοί αγοράς και μπόνους, εγκρίθηκαν από την γενική συνέλευση της ΔΕΗ

Με ποσοστό άνω του 99% εγκρίθηκαν από την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ, οι αλλαγές στο καταστατικό και η νέα πολιτική για τον ορισμό μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ άνω του 93% συγκέντρωσε και η πρόταση για τη νέα πολιτική αποδοχών.

Στη συνέλευση που συνεδρίασε σήμερα σημειώθηκε απαρτία 76,07% και τα θέματα αλλαγών του καταστατικού και μελών ΔΣ εγκρίθηκαν από το 99,999%. Για τη νέα πολιτική αποδοχών της ΔΕΗ, ψήφισαν υπέρ 164.671.763 (93,312%), κατά 10.852.805 (6,150%) και απείχαν από την ψηφοφορία 950.124 (0,538%).

Στο πλαίσιο αυτό προτάθηκαν στη γ.σ. και εγκρίθηκαν οι παρακάτω αμοιβές:

-600 ευρώ στα μέλη του ΔΣ ανά συνεδρίαση,

-13.000 ευρώ (μικτά) στα μέλη των επιτροπών του ΔΣ για τον πρόεδρο και 11.000 για τα μέλη ετησίως και 400 ευρώ ανά συνεδρίαση. Το συνολικό ποσό των καταβολών δεν μπορεί να υπερβαίνει το μεικτό ποσό των 23 χιλιάδων ετησίως.

-για το Διευθύνοντα Σύμβολο και τους Αναπληρωτές Διευθύνοντες Συμβούλους μικτές αποδοχές αντιστοίχως 200.000 και 120.000 ετησίως, συν την χορήγηση εταιρικού αυτοκινήτου,

-Για τους Γενικούς Διευθυντές και τους Διευθυντές της εταιρείας ετήσιες μικτές αποδοχές 100.000 ευρώ και 70.000 ευρώ αντίστοιχα και παροχή εταιρικού αυτοκινήτου

-Για τους Διευθυντές και Διευθυντές κλάδων συνολικές μικτές ετήσιες αποδοχές 55.572 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τα μπόνους, οι αμοιβές καθορίζονται με βάση την επίτευξη οικονομικών και στρατηγικών στόχων και θα χορηγούνται στο 50% των τακτικών αποδοχών για το Διευθύνοντα Σύμβουλο, τους Αναπληρωτές Διευθύνοντες Συμβούλους και για τους Γενικούς Διευθυντές και στο 30% των τακτικών αποδοχών για τους διευθυντές. Σε περίπτωση υπερεπίτευξης των στόχων οι παραπάνω μικτές αποδοχές μπορούν να προσαυξάνονται επιπλέον κατά 50%.

Οι αλλαγές στην εκλογή μελών ΔΣ

Με την υιοθέτηση Πολιτικής Καταλληλότητας των μελών του ΔΣ ενισχύεται η εταιρική διακυβέρνηση, όπως προβλέπεται και στο άρθρο 3 του νόμου 4706/2020 με στόχο τη διασφάλιση της ποιοτικής στελέχωσης, της αποτελεσματικής λειτουργίας και της εκπλήρωσης του ρόλου του ΔΣ, μέσω της καθιέρωσης κριτηρίων αξιολόγησης ατομικής καταλληλότητας των μελών του ΔΣ, όπως επάρκεια γνώσεων και δεξιοτήτων, εχέγγυα ήθους και φήμη, ανεξαρτησία κρίσης και σύγκρουση συμφερόντων και διάθεση επαρκούς χρόνου. Επιπλέον, εισάγονται κριτήρια συλλογικής καταλληλότητας, όπως η επάρκεια γνώσεων και η εμπειρία, η καταλληλότητα του ΔΣ για την άσκηση των αρμοδιοτήτων του και η σύνθεση που συμβάλλει στη διοίκηση της εταιρείας και την ισορροπημένη λήψη αποφάσεων. Τέλος, με τη νέα πολιτική καταλληλότητας εισάγονται κριτήρια πολυμορφίας και απαιτείται επαρκής εκπροσώπηση ανά φύλο, τουλάχιστον 25% επί του συνόλου των μελών του ΔΣ και να διασφαλίζεται ότι δεν γίνεται κανένας αποκλεισμός  εξαιτίας διάκρισης λόγω φύλου, χρώματος, εθνοτικής ή κοινωνικής προέλευσης, θρησκείας ή πεποιθήσεων, περιουσίας, γέννησης, αναπηρίας, ηλικίας ή σεξουαλικού προσανατολισμού.

Για την πρόβλεψη σχετικά με την ύπαρξη Επιτροπής Υποψηφιοτήτων από ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη του ΔΣ, προτείνεται η μετεξέλιξη της υφιστάμενης Επιτροπής Αμοιβών και Προσλήψεων, προκειμένου να εντοπίζει και να προτείνει πρόσωπα κατάλληλα για την απόκτηση της ιδιότητας του μέλους του ΔΣ.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας