Μενού Ροή
Να πάρει την ζημιά η ΔΕΗ για τις αυξήσεις στο ρεύμα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ

"Είναι κρίσιμο η ΔΕΗ να αναπροσαρμόσει τα τιμολόγιά της ώστε να συμπαρασύρει προς τα κάτω ολόκληρη την αγορά ενέργειας", επισημαίνει με συνεντευξή του ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης.

Μιλώντας στο ieidiseis.gr και στον δημοσιογράφο Β. Σκουρή, τόνισε ότι αυτό πρέπει να το κάνει, "στα πλαίσια βεβαίως πάντα των δυνατοτήτων που προβλέπει το δίκαιο του ανταγωνισμού, η ΔΕΗ ως εθνικός ενεργειακός πυλώνας θα πρέπει να ακολουθήσει μια διαφορετική τιμολογιακή πολιτική".

Πρόσθεσε δε, ότι "δεν νοείται η ίδια η ΔΕΗ να κερδοσκοπεί μόνο και μόνο για να εμφανίζει τεράστια κέρδη προ φόρων (EBITDA) ώστε να πανηγυρίζει η κυβέρνηση για το «success story» και να χρυσοπληρώνει τα «γαλάζια παιδιά» σε βάρος των καταναλωτών".

Ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν λαμβάνει εγκαίρως μέτρα για το μείζον θέμα της ακρίβειας.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι "αντί να αξιοποιήσει το targetmodel και το χρηματιστήριο ενέργειας για την διαμόρφωση ενός πλαισίου πραγματικού, υγιούς ανταγωνισμού μεταξύ παραγωγών και παρόχων, η κυβέρνηση έχει αφήσει εντελώς ανεξέλεγκτη την χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Υπάρχουν για παράδειγμα επίσημες καταγγελίες φορέων της αγοράς για χειραγώγηση της χονδρεμπορικής αγοράς ρεύματος από συγκεκριμένους προμηθευτές, καταγγελίες που ουδέποτε εξετάστηκαν από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές. Αντί για αυτό οι υπουργοί της κυβέρνησης ακόμα ομνύουν στο δόγμα “ο ανταγωνισμός θα φέρει αυτομάτως την πτώση των τιμών”. Έχετε δει να συμβαίνει αυτό;"

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας