Μενού Ροή
Ολική αναβάθμιση του οδοφωτισμού στον Δήμο Αγίας Παρασκευής

Σε ολική αναβάθμιση του οδοφωτισμού προχωρά σταδιακά ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, στην προσπάθειά του τόσο για βελτίωση του φωτισμού της πόλης, ο οποίος μάλιστα θα είναι ενιαίος σε όλα τα σημεία της, όσο και για την ανταπόκρισή του στις ενεργειακές ανάγκες της εποχής.

Ήδη έχουν τοποθετηθεί νέα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED με τηλεδιαχείριση σε πέντε πλατείες της Αγίας Παρασκευής και πλέον επεκτείνεται στην υπόλοιπη πόλη και θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις. Στο πλαίσιο αυτό εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου η πρώτη φάση των εργασιών, που αφορά στην αντικατάσταση περισσοτέρων των 1.100 φωτιστικών σωμάτων επίσης με φωτιστικά νέας τεχνολογίας LED.

Έτσι η αναβάθμιση θα επεκταθεί σε βασικές οδούς αυξημένου κυκλοφοριακού φόρτου, σε οδούς με πληθώρα καταγεγραμμένων ατυχημάτων, σε διαβάσεις πεζών έξω από παιδικούς σταθμούς, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, σε παιδικές χαρές, σε επικίνδυνες διασταυρώσεις και σε κοινόχρηστους χώρους.

Σε δεύτερη φάση, η αναβάθμιση θα περιλαμβάνει το σύνολο των υπόλοιπων δρόμων της πόλης και θα έχει τις ίδιες τεχνικές προδιαγραφές.

Πέρα όλων των άλλων, η δημοτική Αρχή στοχεύει και στη μείωση κατά 50% και περισσότερο της κατανάλωσης ρεύματος, μειώνοντας έτσι αισθητά και το κόστος.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας