Μενού Ροή
Βρετανία: Οι καταναλωτές στρέφονται σε φριτέζες αέρος και πολυμάγειρες για να μειώσουν το υψηλό ενεργειακό κόστος

Οι Βρετανοί στρέφονται σε προϊόντα με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, όπως οι φριτέζες αέρος και οι πολυμάγειρες, καθώς αναζητούν τρόπους για να αντιμετωπίσουν την κρίση του υψηλού κόστους διαβίωσης, ανακοίνωσε σήμερα ο όμιλος σούπερ μάρκετ Asda.

Σύμφωνα με τον όμιλο, καταγράφεται αύξηση 320% στις πωλήσεις μέσα σε ένα χρόνο στις φριτέζες αέρος, ενώ ως προς τους πολυμάγειρες οι πωλήσεις έχουν υπερδιπλασιαστεί. Και οι δύο ηλεκτρικές συσκευές καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια σε σχέση με τους παραδοσιακούς φούρνους.

Τα συμπεράσματα αυτά συνάδουν με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα νωρίτερα μέσα στον μήνα η Kantar Group, η εταιρεία ανάλυσης δεδομένων.

Όπως είπε η Asda, η οποία αντιπαρέβαλε τα στοιχεία της με το Κέντρο για την Έρευνα στην Οικονομία και στις Επιχειρήσεις, προκύπτει ότι οι οικογένειες στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν τον Σεπτέμβριο κατά 162 ευρώ φτωχότερες σε σχέση με τον περυσινό Σεπτέμβριο κυρίως εξαιτίας των ακριβότερων λογαριασμών κοινής ωφελείας, με τις τιμές του φυσικού αερίου να είναι κατά 95,7% υψηλότερες και του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 54%.

Οι καταναλωτές στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώνουν τις δαπάνες τους, καθώς ο πληθωρισμός έχει φθάσει στο 10%, ενώ αναμένεται να ζοριστούν περαιτέρω μέσα στο 2023 δεδομένου ότι ο υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ προανήγγειλε ότι δεν θα υιοθετήσει μέτρα μείωσης των φόρων που είχε προγραμματίσει η πρώην πρωθυπουργός Λιζ Τρας.

Ο όμιλος Asda ανακοίνωσε ότι η εικόνα του εισοδήματος των νοικοκυριών εξαρτάται κατά πολύ από τη διαχείριση της κυβέρνησης ως προς την ενεργειακή ακρίβεια.

Νωρίτερα μέσα στο μήνα ο Χαντ είχε δηλώσει ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για τη στήριξη των νοικοκυριών απέναντι στην αύξηση των τιμών της ενέργειας, το οποίο θα ίσχυε για δύο χρόνια, θα επανεξεταστεί από τον Απρίλιο του 2023.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας