Μενού Ροή
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά στο Μέγαρο Μαξίμου, Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
Κ. Μητσοτάκης: Ρυθμίσεις αποπληρωμής υποχρεώσεων για όσους δουν απότομες αυξήσεις στο κόστος θέρμανσης

Μέτρο ελάφρυνσης των νοικοκυριών που θα βρεθούν αντιμέτωπα με αυξήσεις στο κόστος θέρμανσης προανήγγειλε ο πρωθυπουργός στη σημερινή συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «τα μέτρα τα οποία προτείνει η Επιτροπή κινούνται ακριβώς στην κατεύθυνση των ήδη νομοθετημένων πρωτοβουλιών της ελληνικής κυβέρνησης» και τόνισε την έμφαση που δίνει η κυβέρνηση στη στήριξη των νοικοκυριών και ιδιαίτερα των ευάλωτων όσον αφορά τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και το κόστος της θέρμανσης τον χειμώνα που έρχεται.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως κρατά από τις παρατηρήσεις της Επιτροπής «κάτι το οποίο το θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό και θα το υιοθετήσουμε και εμείς: Τη δυνατότητα να μπορέσουν οι συμπολίτες μας, οι οποίοι θα δουν ενδεχομένως μία απότομη αύξηση στο κόστος θέρμανσης, να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, μέσω ενός συστήματος ρυθμίσεων, έτσι ώστε να μην είναι πολύ μεγάλη η οικονομική επιβάρυνση κατά τη διάρκεια του χειμώνα».

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας  χθες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού είχε τονίσει μεταξύ άλλων ότι:

«Υλοποιούμε στοχευμένα μέτρα αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης. Μέτρα έκπτωσης του ηλεκτρικού ρεύματος και ενίσχυσης του επιδόματος θέρμανσης, τα οποία μόλις την προηγούμενη εβδομάδα επεκτείναμε και ενισχύσαμε, αναγνωρίζοντας την αυξανόμενη ένταση του φαινομένου.

Μέτρα ύψους 500 εκατ. ευρώ, για να προστατεύσουμε τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και να διατηρήσουμε την κοινωνική συνοχή. Και θα είμαστε κοντά στην κοινωνία, για όσο χρειαστεί».

 

 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας