Μενού Ροή
Κ. Σκρέκας: 670 εκατ. ευρώ το τελευταίο 4μηνο για τις αυξήσεις των τιμών ρεύματος

Η ελληνική κυβέρνηση έχει διαθέσει 670 εκατ. ευρώ το τελευταίο 4μηνο για τις αυξήσεις των τιμών ρεύματος, σύμφωνα με όσα ανέφερε μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Μάλιστα ο κ. Σκρέκας υπεραμύνθηκε των πολιτικών που έχει ακολουθήσει η κυβέρνηση για την επιδότηση των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας, με αφορμή δηλώσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την τροπολογία του ΥΠΕΝ στο νομοσχέδιο της απολιγνιτοποίησης.

Ο υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση διέθεσε το χρηματικό ποσό των 670 εκατ. ευρώ για να στηρίξει τα ελληνικά νοικοκυριά, για να αντιμετωπίσει τις δυσμενείς συνέπειες της ενεργειακής κρίσης, ενώ «η Ελλάδα έχει λάβει μεγαλύτερα μέτρα από άλλες χώρες».

Στη συνέχεια, ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι υπερπλεονάσματα από τις δημοπρασίες ρύπων του διοξειδίου του άνθρακα αλλά και από τα περισσεύματα του ειδικού λογαριασμού που στηρίζει τις ΑΠΕ, κατευθύνονται προς τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας έτσι ώστε να μην υπάρξει επιβάρυνση μέχρι τις 300 πρώτες κιλοβατώρες που καταναλώνει ένα νοικοκυριό.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας