Μενού Ροή
Γ.Τ. Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος)
Κυριάκος Μητσοτάκης σε John Kerry: Η Ελληνική Ναυτιλία μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην πράσινη μετάβαση

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε χθες με τον John Kerry, εντεταλμένο του προέδρου των ΗΠΑ για το κλίμα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Middle East Green Ιnitiative στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Kerry για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για την πράσινη μετάβαση και την εξάλειψη των εκπομπών άνθρακα στον τομέα της Ναυτιλίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η ελληνική Ναυτιλία μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή τη μετάβαση.

Ο πρωθυπουργός παρουσίασε στον John Kerry τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση για την "πράσινη" μετάβαση και την επίτευξη των στόχων της ΕΕ για το 2030, με έμφαση στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τις πρωτοβουλίες για "καθαρά" ενεργειακά νησιά. Τόνισε ότι ήδη η κυβέρνηση θεσμοθέτησε χωριστό υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας γεγονός που δείχνει τη σημασία που αποδίδει στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εστίασε στο συγκριτικό πλεονέκτημα που προσφέρει η Ελλάδα λόγω της θέσης της, που μπορεί να την καταστήσει κόμβο περιφερειακής συνεργασίας για την πράσινη ενέργεια, αλλά και βασικό παράγοντα στη διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας. Ενημέρωσε μάλιστα τον κ. Kerry για την πρόσφατη συμφωνία ηλεκτρικής διασύνδεσης της Ελλάδας με την Αίγυπτο, για την ενεργειακή και γεωπολιτική της σημασία, καθώς όταν το εγχείρημα υλοποιηθεί, το καλώδιο θα συνδέει την Βόρεια Αφρική με την Ευρώπη μέσω Ελλάδας.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας