Μενού Ροή
ΛΑΣ Βόλου: Όχι στην επένδυση μαμούθ φυσικού αερίου στο λιμάνι

Να τοποθετηθεί για την εγκατάσταση υγροποιημένου αερίου στο λιμάνι του Βόλου και να αναλάβει πρωτοβουλίες για να μην προχωρήσει η επένδυση μαμούθ ζητεί η Λαϊκή Συσπείρωση (ΛΑΣ) από τη δημοτική αρχή Βόλου.

Σε ερώτηση που κατέθεσε, σημειώνει ότι έχει ήδη ανακοινωθεί από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), ότι η εταιρεία με την επωνυμία «MEDITERRANEAN GAS Α.Ε.», υπέβαλε αίτηση για χορήγηση άδειας ανεξάρτητου συστήματος φυσικού αερίου (ΑΣΦΑ) του έργου: «ΑΡΓΩ FSRU».

«Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία: «Στοχεύει να καταστήσει το λιμάνι διεθνή κόμβο ενεργειακού εφοδιασμού». Στην πραγματικότητα, με βάση τα δικά της σχέδια και φωτογραφίες, ζητά να εγκαταστήσει στην είσοδο του λιμανιού του Βόλου πλωτή εξέδρα αποθήκευσης χιλιάδων κυβικών μέτρων υγροποιημένου φυσικού αερίου, στην οποία θα μεταφορτώνεται το LNG από άλλα υγραεριοφόρα πλοία.

Επίσης, προβλέπεται η εγκατάσταση συστημάτων αεριοποίησης και αγωγού, μήκους περίπου 5 χλμ., που θα περνά από τα Πευκάκια, τα Αϊβαλιώτικα και από την περιοχή του Βιολογικού Καθαρισμού. Η εγκατάσταση προβλέπεται να υλοποιηθεί λίγες εκατοντάδες μέτρα από την ακτή, δίπλα σε περιοχή με μεγάλο αριθμό εργαζομένων, στην είσοδο του λιμανιού, με αποτέλεσμα να τίθενται θέματα ασφαλείας».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας