Μενού Ροή
Μειώνει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας η Γαλλία

Για τέταρτη φορά φέτος μειώνει τις προοπτικές παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας η γαλλική Électricité de France, επιφέροντας ένα ακόμη χτύπημα στο ενεργειακό σύστημα της Ευρώπης, καθώς πλησιάζει ο χειμώνας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο πυρηνικός γίγαντας έκανε πίσω στις προβλέψεις του για το 2022, επικαλούμενος ελέγχους και επισκευές στον στόλο των αντιδραστήρων του και απεργίες εργαζομένων που περιόρισαν την παραγωγή τον περασμένο μήνα.

Η κίνηση επιβαρύνει περαιτέρω τον ενεργειακό εφοδιασμό, όχι μόνο στη Γαλλία αλλά και στις γειτονικές χώρες, όπου η πιο δαπανηρή ενέργεια με ορυκτά καύσιμα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να καλυφθεί το κενό.

Η EDF αναμένει τώρα μόλις 275 τεραβατώρες από τα ατομικά της εργοστάσια φέτος, χαμηλότερα από μια προηγούμενη εκτίμηση για τουλάχιστον 280 τεραβατώρες, όπως ανέφερε την Πέμπτη.

Η εταιρεία παρατείνει τις διακοπές λειτουργίας σε τέσσερις αντιδραστήρες που επρόκειτο να επιστρέψουν στο δίκτυο τις επόμενες εβδομάδες, με την εκκίνηση να προβλέπεται πλέον για τα τέλη Ιανουαρίου και τον Φεβρουάριο, λόγω επιθεωρήσεων και επισκευών που σχετίζονται με τη «διάβρωση λόγω καταπόνησης».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας