Μενού Ροή
Μητσοτάκης για υδρογονάνθρακες: "Δεν θα υπάρξει νέος γύρος παραχωρήσεων δικαιωμάτων"

Ο πρωθυπουργός στη χθεσινή συνέντευξη τύπου ξεκαθάρισε με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν θα υπάρξει νέος γύρος παραχωρήσεων δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.

Σχετικά με τις έρευνες για τους υδρογονάνθρακες, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «Δεν εξετάζουμε άλλα οικόπεδα για υδρογονάνθρακες», εκτιμώντας ότι μέσα στο 2023 θα έχουμε πολύ καλή εικόνα για το αν θα υπάρχουν κοιτάσματα προς αξιοποίηση σε Πελοπόννησο και Κρήτη.

Ωστόσο, δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι οι επενδύσεις σε φυσικό αέριο είναι «πάντως ακόμα βιώσιμες και χρηματοδοτήσιμες. Δεν πατάμε φρένο στην πράσινη ενέργεια αλλά θα έχουμε ανάγκη και για φυσικό αέριο», επεσήμανε.

Για τους υδρογονάνθρακες ανέφερετε ότι «αυτή η συζήτηση πάει πολλά χρόνια πίσω όταν είχε αναλάβει πρωτοβουλία η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ το 2012-2014», και πρόσθεσε ότι «Αυτή η προσπάθεια πάγωσε τελείως στην τετραετία ΣΥΡΙΖΑ και τώρα ξεκινάει ως ανάγκη της χώρας να βρει εναλλακτικές πηγές ενέργειας για το φυσικό αέριο».

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η κοινοπραξία ExxonMobil – Helleniq Energy διενεργεί αυτήν την περίοδο σεισμικές έρευνες οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του πρώτου τριμήνου του έτους. Πληροφορίες θέλουν τις έρευνες να προχωρούν με θετικό πρόσημο και να έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος. Εκτιμάται δε ότι σε λιγότερο από ένα μήνα αναμένεται οι σεισμικές έρευνες να έχουν ολοκληρωθεί.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας