Μενού Ροή
Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι άμεσα συνδεδεμένη με την έκρηξη των τιμών στην ενέργεια

Ερωτηθείς για το θέμα ακρίβειας ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η ακρίβεια πράγματι ταλαιπωρεί τον κόσμο αν και είναι εισαγόμενη λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και λόγω της έκρηξης τιμών στην ενέργεια. Ο πληθωρισμός -είπε ο κ. Μητσοτάκης- αποκλιμακώνεται και είναι από του πιο χαμηλούς στην Ευρώπη, ενώ βραχυπρόθεσμα έχουν ληφθεί μέτρα όπως το market pass που δεν λύνει βέβαια το πρόβλημα, αλλά δίνει προσωρινή στήριξη και συζητάμε την επέκταση του, αφού είναι μια βοήθεια.

«Η μόνιμη λύση δεν μπορεί να είναι άλλη από τη στήριξη των εισοδημάτων των πολιτών. Επιμένω στην αύξηση των μισθών και την περαιτέρω μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης. Έχουμε σημαντικές δυνατότητες να μειώσουν φόρους. Η πιο σημαντική μας δέσμευση αφορά την αύξηση των μισθών, αυτή είναι η λύση στο πρόβλημα της ακρίβειας» είπε προσθέτοντας ότι λέει στους επιχειρηματίες που όταν παραπονούνται ότι δεν βρίσκουν εργαζόμενους «πληρώστε παραπάνω να τους βρείτε».

«Θα είμαστε πολύ αυστηροί στην λειτουργία της αγοράς. Το καλάθι του νοικοκυριού βοήθησε τον κόσμο, υπήρξε μεγαλύτερη διαφάνεια στις τιμές. Προσωρινά ήταν όλα αυτά, αλλά το μόνιμο είναι η βελτίωση των εισοδημάτων» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Το επιτελικό κράτος ήρθε για να μείνει και αν γίνει καλύτερο

Ερωτηθείς για το επιτελικό κράτος είπε πως δεν πιστεύω ότι οτιδήποτε λειτουργεί ακριβώς όπως είχε σχεδιαστεί, αλλά ήταν πράγματι μια καινοτομία και θα βελτιωθεί στη συνέχεια με παρεμβάσεις.

«Στηρίζεται σε μια ακομμάτιστη γενική γραμματεία της κυβέρνησης, και αποτελεί μια παρακαταθήκη για όποιον καθίσει στο πρωθυπουργικό γραφείο την επόμενη μέρα ειδικά για θέματα που αφορούν επιτελικό συντονισμό και είναι αναντικατάστατο», είπε και υπενθύμισε τον ρόλο του επιτελικού κράτους στην πανδημία και την οργάνωση της επιχείρησης Ελευθερία. Πρόσθεσε επίσης ότι «θα υπάρξουν βελτιώσεις στο επιτελικό κράτος θα υπάρξει κυβερνητική αναδιάταξη, θα δημιουργήσουμε υπουργείο δημογραφικής και στεγαστικής πολιτικής. Το επιτελικό κράτος ήρθε για να μείνει και αν γίνει καλύτερο».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας