Μενού Ροή
Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ΔΕΗ Ανανεώσιμες και Περιφέρεια Δ Μακεδονίας

Μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στη «ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε», υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης και ο Αντιπρόεδρος της «ΔΕΗΑΝ» Κωνσταντίνος Μαύρος, με στόχο τη «Συνεργασία στην αξιοποίηση ταμιευτήρων και φραγμάτων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω κατασκευής Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων (ΜΥΗΕ)».

Όπως αναφέρει η ΠΔΜ σε σχετική ανακοίνωσή της «σκοπός του μνημονίου συνεργασίας είναι η ορθολογική αξιοποίηση των υδατικών πόρων τόσο στην κατανάλωση του νερού για αρδευτική, υδρευτική, βιομηχανική χρήση, όσο και στην αξιοποίηση της υδραυλικής ενέργειας για ηλεκτροπαραγωγή στα φράγματα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας».

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο κ. Κασαπίδης, «εργάζεται με μεθοδικότητα για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα η οποία δεν αντιβαίνει στις αρχές της για ορθολογική ανάπτυξη των ΑΠΕ, την προστασία του περιβάλλοντος και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας