Μενού Ροή
Ν. Πηλείδου: Η Κύπρος είναι έτοιμη να συζητήσει μια πρόταση για πλαφόν στο εισαγόμενο φυσικό αέριο

"Η Κύπρος είναι έτοιμη να συζητήσει μια πρόταση για ανώτατο όριο τιμής για το εισαγόμενο φυσικό αέριο από αγωγούς ή/και LNG στην ΕΕ και για θέσπιση ενός κατάλληλου μηχανισμού που θα διασφαλίζει την ενεργειακή ασφάλεια των κρατών μελών, εφόσον δεν θα δημιουργεί ανισορροπίες στην αγορά ενέργειας" σημείωσε η υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου & Βιομηχανίας της Κύπρου μετά το έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Ενέργειας στις Βρυξέλλες.

Η Νατάσα Πηλείδου προσέθεσε ότι "πριν προχωρήσουμε στη λήψη οποιωνδήποτε περαιτέρω μέτρων μείωσης της ζήτησης φυσικού αερίου, θα πρέπει πρώτα να αξιολογηθούν τα αποτελέσματα των υφιστάμενων μέτρων και να μελετηθούν οι επιπτώσεις των όποιων νέων μέτρων για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις".

"Σε σχέση με τις πρόσφατες διαρροές φυσικού αερίου σε Nord Stream I και II, θα ήθελα να εκφράσω την αλληλεγγύη της Κύπρου προς τα επηρεαζόμενα κράτη μέλη -τη Δανία, τη Γερμανία και τη Σουηδία. Τέτοια περιστατικά σε ενεργειακή υποδομή της ΕΕ προκαλούν έντονη ανησυχία και γι' αυτό χρειάζεται η πλήρης διερεύνησή τους" καταλήγει.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας