Μενού Ροή
ΝΔ: Οι Έλληνες ξέρουν καλά τη δημαγωγία και τη διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ, που ανεμίζει και τα λάβαρα του λιγνίτη και την πράσινη παντιέρα

«Ο πρωθυπουργός εγκαινίασε σήμερα το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στην Ελλάδα κι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη. Η χώρα, από το 2019 κινείται γρήγορα στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει καλά ότι η απολιγνιτοποίηση έχει δρομολογηθεί εδώ και μία δεκαετία. Όσα χρόνια κυβερνούσε, η παραγωγή ρεύματος από λιγνίτη μειώθηκε κατά 50%. Από 19,5 τεραβατώρες, σε 10 τεραβατώρες ετησίως. Εμφανίζεται λοιπόν σήμερα λάβρος υπέρμαχος του λιγνίτη, όταν δεν έκανε τίποτα για να προετοιμάσει τη χώρα για την μεταλιγνιτική εποχή» τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ.

Επισημαίνει ότι ο λιγνίτης είναι ακριβός και ρυπογόνος και ο πόλεμος ήταν που οδήγησε το φυσικό αέριο σχεδόν σε δεκαπλάσια τιμή, για να γίνει προσωρινά πιο φθηνή η παραγωγή ενέργειας από λιγνίτη.

«Λόγω αυτής της εξέλιξης, η Ελλάδα και όλες οι ευρωπαϊκές χώρες προχωρούν σε κάποιες μικρές τροποποιήσεις των σχεδίων τους για την ενεργειακή μετάβαση. Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, για την επόμενη διετία θα αυξήσουμε την παραγωγή ενέργειας από λιγνίτη, μεγιστοποιώντας κατά 50% την εξόρυξή του, ώστε να μειώσουμε βραχυπρόθεσμα την εξάρτησή μας από το φυσικό αέριο» σημειώνει.

Καταλήγοντας η ΝΔ υπογραμμίζει ότι η μετάβαση στην παραγωγή ενέργειας, από ανανεώσιμες πηγές, είναι στρατηγική επιλογή και είναι αδιαπραγμάτευτη. «Οι Έλληνες ξέρουν καλά τη δημαγωγία και τη διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ. Που ανεμίζει και τα λάβαρα του λιγνίτη και την πράσινη παντιέρα. Η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να μειώσει της επιπτώσεις της πανευρωπαϊκής ενεργειακής κρίσης στους πολίτες. Αλλά οφείλουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας έναν πλανήτη που δεν θα κινδυνεύει από κλιματικό αφανισμό. Και σε αυτό στοχεύουν οι πολιτικές μας» προσθέτει.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας